Novosti Sport Događanja

Lucija Kirinić i David Lovrinović zlatni i srebrni na turniru u Zagrebu, Ema Filković također na vrhu pobjedničkog postolja

06.03.2024. / Damir Žbulj

Karate klub 10. DAN organizirao je Zagreb karate fun turnir, koji je okupio gotovo 500 natjecateljica i natjecatelja iz 53 kluba i četiri države.

Među njima je bio i Karate klub Velika Gorica, koji je nastupio s 13 predstavnika u ukupno 19 kategorija, uz devet osvojenih medalja, od čega tri zlata, tri srebra i tri bronce.

"Najuspješniji naši članovi su bili Lucija Kirinić i David Lovrinović osvojivši zlata u svojem uzrastu te srebro u konkurenciji starijih boraca. Uz njih, na najviše postolje se još popela i Ema Filković u svojoj kategoriji juniorki do 66 kilograma," javio nam je čelnik i trener kluba Goran Živković.

Lovrinović je bio zlatni u kategoriji kadeta do 70 kilograma, a srebrni među juniorima do 68 kilograma. Lucija je bila zlatna juniorka do 48 kilograma, a srebrna u kategoriji U-21 do 55 kilograma.

Srebrni je bio još i Luka Lukačić u kadetskoj konkurenciji do 70 kilograma, dok su bronce osvojili kadet Nikola Huzjak, kadetkinja Katja Braica i mlađa kadetkinja Mia Čunčić. Još su nastupili Sara Banović, Marina Čale, Nika Mirosavljević, Vito Hulina, Petar Buhin i Ana Raguž.

Bilo nam je to osmo natjecanje za Karate klub Velika Gorica, što dovoljno govori da je tempo izuzetno visok odmah u startu 2024. godine...

"Sljedeći vikend nas već očekuje veliki turnir u Bratislavi, na kojem nastupamo s 13 natjecatelja, a okuplja oko 3500 natjecatelja iz cijelog svijeta. Turnir je kategoriziran od strane Hrvatskog olimpijskog odbora kao turnir 'A' kategorije," poručio je Živković.

 

Galerija slika

Lucija Kirinić i David Lovrinović zlatni i srebrni na turniru u Zagrebu, Ema Filković također na vrhu pobjedničkog postolja Lucija Kirinić i David Lovrinović zlatni i srebrni na turniru u Zagrebu, Ema Filković također na vrhu pobjedničkog postolja Lucija Kirinić i David Lovrinović zlatni i srebrni na turniru u Zagrebu, Ema Filković također na vrhu pobjedničkog postolja Lucija Kirinić i David Lovrinović zlatni i srebrni na turniru u Zagrebu, Ema Filković također na vrhu pobjedničkog postolja

Podijeli