Novosti Sport Događanja

Lucija Turčić pomela konkurenciju na jakom HTS turniru u Zagrebu

16.04.2019. / Sportska redakcija

Na jednom od najjačih turnira u Hrvatskoj, Otvorenom prvenstvu Grada Zagreba za uzrast do 12 godina, mlada Velikogoričanka i igračica teniskog kluba iTeam Lucija Turčić doslovno je pomela jaku konkurenciju. Sa službene HTS rang liste do 12 godina na turniru je nastupilo 7 igračica koje su u top 20 igračica u Hrvatskoj, a naša Lucija je na kraju bila pobjednica i to bez ijednog izgubljenog seta.

Lucija nije samo osvojila turnir u pojedinačnoj konkurenciji, ona je osvojila i turnir u igri parova pa s ponosom možemo reći da je Lucija zasjala na ovom turniru osvojivši “duplu krunu”. S novim bodovima Lucija će na najnovijoj rang listi biti među tri najbolje djevojčice u državi u svojoj konkurenciji.

Također, moramo pohvaliti još jednog Lucijinog suigrača iz kluba, Damjana Kvakana, koji je tjedan dana prije na Otvorenom prvenstvu Grada Zagreba do 14 godina imao zapaženi rezultat. On je bio finalist u igri parova, a u singlu je ispao u četvrtfinalu iako je bio na pragu senzacije. Naime, Damjan je u četvrtfinalu vodio 4:1 u trećem setu protiv prvog nosioca turnira, no na kraju mu je ponestalo snage i morao je čestitati svom protivniku.

Njihov trener Robert Kardum, najavljuje nam da je ovo tek početak serije dobrih rezultata, jer se cijelu zimu jako dobro i intenzivno treniralo.

Podijeli