Novosti Sport Događanja

Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru

23.07.2018. / Petar Brnada

Članovi Maraton kluba Velika Gorica protekle su subote boravili u Gorskome kotaru gdje je u selu Gornji kuti održana 2. Sretna utrka.

Utrka je održana upravo u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica i Hrvatske čitaonice sela Gornji kuti koji, kako kažu iz kluba, nastavljaju odličnu suradnju na tom sportskom projektu.

-Brežuljci, šuma, hladovina, malo makadama, malo ceste, odlična potpora i super atmosfera. Sve su to obilježja ove, u pravom smislu, “Sretne” utrke- kazali su iz Maraton kluba.

U sklopu Sretne utrke natjecatelji su se nadmetali u glavnoj utrci na 12 kilometara, utrci građana na 7,5 kilometara te utrka nordijskog hodanja na također 7, 5 kilometara.

Najbrži predstavnik Maratona u glavnoj utrci bio je Bruno Škrinjarić, koji je utrku završio za 0:50:13 te se okitio broncom u ukupnom poretku. Nedugo za njim u cilj je ušao i Matej Janjić s vremenom 0:54:01 čime je osvojio 5. mjesto ukupno i 2. mjesto u kategoriji muških seniora.

Mladen Tisaj utrku je završio za 0:58:20 te zauzeo 8. mjesto ukupno i zlato u kategoriji M45, dok je Želimir Delač utrku završio za 1:00:35 te se popeo na 11. mjesto ukupno čime je uzeo zlato u kategoriji M55. Od muških predstavnika nastupio je još i Martin Pečnik koji je 12 km istrčao za 1:01:43 čime je osvojio 12. mjesto ukupno i srebro u kategoriji M35.

Najbolja ženska predstavnica Maraton kluba na glavnoj utrci bila je Jasminka Zvonar s vremenom 1:02:03 koje joj je donijelo 5. mjesto ukupno kod žena i zlato u kategoriji Ž50. Nakon nje u cilj ulazi i Lana Pečnik s vremenom 1:10:58 čime se popela na 7. mjesto ukupno i osvojila zlato u kategoriji Ž35.

Treća predstavnica kluba u cilju je bila Monika Delač koja je 12 km istrčala za 1:23:06 i zauzela 14. mjesto ukupno te 4. mjesto u kategoriji žena seniorki.

Jedina predstavnica kluba na utrci građana od 7,5 km bila je Tihana Delač koja je tu zahtjevnu rutu istrčala za 0:45:36 te zauzela 4. mjesto ukupno.

Na utrci nordijskog hodanja klub je također imao jednog predstavnika – Esada Tašakovića koji je navedenu rutu utrke uspio prehodati za 1:07:58 čime je zauzeo odlično 4. mjesto ukupno.

Predstavnici Maraton kluba Velika Gorica na utrci u Gorskom kotaru nisu bili jedini Turopoljci koji su trčali selom Gornji kuti. Naime, na Sretnoj utrci sudjelovale su i članice Udruge „Vukovina u srcu“.

Foto: MK Velika Gorica

Galerija slika

Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru Maraton klub na „Sretnoj utrci“ u Gorskom kotaru

Podijeli