Novosti Sport Događanja

Maraton klub upisuje nove članove!

06.09.2018. / Petar Brnada

S početkom nove školske godine svoje je snage novim članovima odlučio pojačati i Maraton klub Velika Gorica.

Iza kluba je više od 15 godina brige za očuvanje trkačke tradicije u turopoljskom kraju putem svojih programa razvoja atletičara kao i putem organizacije sportskih manifestacija s kojima su svi već dobro upoznati. Manifestacije su to poput Turopoljske trke, Sretne trke, Dječjeg jesenskog krosa i Turopoljske lige trčanja koje iz godine u godinu rastu te okupljaju sve veći broj sudionika.

Iz Maratona poručuju da rad s atletičarima provode u sklopu dvaju programa – Atletske škole i Života u pokretu – te nude programe za atletičare i za rekreativce.

-Atletska škola našeg kluba namijenjena je svima koji se žele aktivno baviti atletikom te cestovnim ili planinskim trčanjem! Naši članovi redovito nastupaju na Prvenstvima Hrvatske u atletici, polumaratonu, maratonu kao i na drugim brojnim utrkama diljem lijepe naše. Program atletske škole se odvija svaki dan u tjednu po stručnim vodstvom Višeg sportskog trenera atletike Franje Gavranovića te magistre kineziologije Tine Šimek. Treninzi se održavaju na tartan stazi i poligonu s umjetnom travom u sklopu sportskog kompleksa ŠRC „Radnik“ u Velikoj Gorici. Raspon godina naših članova je sve od đaka “prvašića” pa sve do starijih atletičara- poručili su iz Kluba.

Kako dalje navode, program Život u pokretu namijenjen je svim rekreativcima kojima je više do opuštanja i održavanja zdravog tijela i duha nego do natjecanja.

Treninzi se odvijaju u opuštenoj atmosferi pod okom profesionalnih trenera Gavranovića i Šimek,  a program je namijenjen za sve uzraste, ali prvenstveno građane.

Treninzi Maraton kluba održavaju se na tartan stazi i poligonu s umjetnom travom u sklopu sportskog kompleksa ŠRC „Radnik“ u Velikoj Gorici.

Više informacija o Atletskoj školi kao i o načinu kako postati član Kluba možete pronaći OVDJE, a informacije o programu Život u pokretu OVDJE.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Podijeli