Novosti Sport Događanja

Marija Smetiško i Filip Radenić osvojili medalje na juniorskom prvenstvu Hrvatske

02.08.2018. / Damir Žbulj

Marija Smetiško i Filip Radenić vratili su se s medaljama s juniorskog šahovskog prvenstva Hrvatske, koje je igrano u Vinkovcima!

U konkurenciji juniora do 19 godina Filip je završio na trećem mjestu. Prvo je pripalo Svanu Tici, a drugi je bio Miljenko Muha, sa 6,5 osvojenih bodova.

Marija je osvojila drugu poziciju s osvojenih 7,5 bodova, pola boda manje od pobjednice Nikoline Golub. Magdalena Muha je s dva boda zaostatka zauzela treće mjesto.

Odlazak na prvenstvo osigurao im je ŠK Polet. Juniorka Marija igra za žensku seniorsku ekipu Poleta u 1. Ženskoj ligi a Filip igra za seniorsku ekipu Poleta u 2. Ligi - centar.

Osim dobrog plasmana Marija je osvojila i 48 ELO boda i dostigla rejting od 1900 bodova, a Filip je osvojio 60 bodova i imat će rejting preko 2200 bodova.

EUROPSKA PRVENSTVA ZA MLADE

U gradu Oradea u Rumunjskoj održava se od 31. srpnja do 5. kolovoza Prvenstvo Europe za kadete u ubrzanom šahu (rapid i blic).

U uzrastu do 10 godina nastupit će i Nikola Kos koji spada u sam vrh hrvatskih kadeta.

Maja Kos nastupa u U-8 kategoriji.

U gradu Rigi u Latviji održat će se od 19. do 30. kolovoza Europsko pojedinačno prvenstvo za mlade. Na tom natjecanju Hrvatsku će u konkurenciji do 12 godina prezentirati kadetkinja Poleta Marta Trgovac, a u konkurenciji do 17 godina i Filip Radenić koji igra za seniorsku ekipu Poleta u 2. ligi.

Galerija slika

Marija Smetiško i Filip Radenić osvojili medalje na juniorskom prvenstvu Hrvatske Marija Smetiško i Filip Radenić osvojili medalje na juniorskom prvenstvu Hrvatske Marija Smetiško i Filip Radenić osvojili medalje na juniorskom prvenstvu Hrvatske

Podijeli