Novosti Sport Događanja

Matea Iveković ponovno briljirala na prvenstvu Hrvatske!

05.08.2019. / Damir Žbulj

Mlada Velikogoričanka Matea Iveković još je jednom briljirala na prvenstvu Hrvatske u svojoj kadetskoj konkurenciji!

Članica Zagrebačkog plivačkog kluba 'doplivala' je do zlatnih medalja i titule prvakinje Hrvatske na 100 metara slobodno (1:00.86 ) i 100 metara leđno (1:08.21), dok je na 200 metara leđno osvojila srebro (2:29.10).

Izvrsna je bila i u štafetama!

Na 4x100 m slobodno Matea Iveković, Ana Potlaček, Petra Blažanović i Mia Hren stigle su do zlata, ali i postavile novi rekord Hrvatske. Točnije, srušile su svoj stari rekord kojeg su postavile prije dva tjedna, a sada iznosi 4:11,71.

Na kraju natjecanja štafeta 4x100 m mješovito MIX, u sastavu Matea Iveković, Toni Vrdoljak, Nina Firi i Dario Juričić, osobnim rekordima stigla je do najviše stepenice pobjedničkog postolja, dok je ženska štafeta 4x100 m mješovito (Matea Iveković, Petra Blažanović, Nina Firi i Mia Hren) također stigla do zlata.

HPS MINI GRAND PRIX

Matea je ujedno i među najboljim i najsvestranijim hrvatskim plivačicama u svojoj dobnoj kategoriji. Osvojila je ukupno drugo mjesto u HPS Mini Grand Prix natjecanju, koje Hrvatski plivački savez organizira na osam natjecanja kroz sezonu (Sv. Mihovil, Sv. Krševan, Sv. Nikola, MEDO, Žabac, Festival plivanja, Sv. Kvirin, Mali mornar). Cilj Mini Grand Prixa je da u ovoj fazi razvoja plivači i plivačice razvijaju aerobnu bazu i treniraju sve četiri plivačke tehnike. Iveković je sa 121 osvojenim bodom osvojila drugo mjesto, iza Lucijane Lukšić (PK Grdelin).

Zaslužila je i prigodnu nagradu HPS-a, a bit će i dio ekipe hrvatske reprezentacije, koja će od 20. do 25. kolovoza nastupiti u Budimpešti na juniorskom Svjetskom prvenstvu.

Na kadetskom prvenstvu Hrvatske nastupilo je 215 plivačica i plivača iz 30 hrvatskih klubova.

 

Galerija slika

Matea Iveković ponovno briljirala na prvenstvu Hrvatske! Matea Iveković ponovno briljirala na prvenstvu Hrvatske! Matea Iveković ponovno briljirala na prvenstvu Hrvatske! Matea Iveković ponovno briljirala na prvenstvu Hrvatske! Matea Iveković ponovno briljirala na prvenstvu Hrvatske! Matea Iveković ponovno briljirala na prvenstvu Hrvatske!

Podijeli