Novosti Sport Događanja

Mihael Pal drugi u Speedu!

07.05.2023. / Redakcija

Mihael Pal iz Buševca ovaj vikend osvojio je drugo mjesto u Hrvatskoj u sportskom penjanju disciplina Speed u organizaciju Hrvatskog sportskog penjačkog saveza. Prvi je bio Darijan Duka iz Splita koji je stazu ispenjao za 15,461 sek. Mihael je ispenjao stijenu visoku 15 metara za 16.882 sek, dok je trećeplasirani bio Hrvoje Huvačić također iz Splita koji je stijenu ispenjao za 28.699 sekundi.

Sportsko penjanje na umjetnim stijenama sve je popularniji sport među mladima i najbrže rastući sport za koji postoje  liste čekanja.  Olimpijska je to disciplina za koju je potrebna fizička snaga, spretnost, koncentracija  te dosta visoka inteligencija i mentalni rad kako bi se odabrala najbolja strategija.

Za ovu disciplinu Mihael se pripremao bez trenera na dosta nižoj stijeni u Donjoj Stubici, čime je ovaj uspjeh impresivniji.

- Očekivao sam prvo mjesto, ali nažalost nisam uspio. Duka je bio brži od mene.  Nadam se da ću sljedeće godine biti još bolji. Ovim putem  zahvaljujem  ekipi iz Planinarskog društva „Stubičani“ iz  Donje Stubice gdje sam nekoliko puta vježbao. Dali su mi pristup u dvoranu, prihvatili su me kao svojeg, osiguravali me kad sam vježbao zajedno s njihovim članovima, za koje sam i navijao na takmičenju. Trenirao sam po intuiciji, najbolje kako sam znao, da postignem brzinu - rekao je Pal.

Galerija slika

Mihael Pal drugi u Speedu!

Podijeli