Novosti Sport Događanja

Mlada reprezentacija ponovno na Gradskom stadionu: Bišćan pozvao tri igrača Gorice i Hajdukovca Davida Čolinu

23.08.2021. / Damir Žbulj

Ponovno će U-21 hrvatska nogometna reprezentacija igrati svoju službenu utakmicu na velikogoričkom Gradskom stadionu!

Mladi Vatreni okupit će se 30. kolovoza u našem gradu i u prvoj rujanskoj utakmici ugostiti Azerbajdžan, 2. rujna, s početkom u 19 sati.

Nakon toga na rasporedu je gostovanje u Finskoj, 7. rujna.

Na popisu izbornika Igora Bišćana nalaze se i trojica 'domaćih dečki', Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir iz Gorice te David Čolina, koji nosi dres Hajduka.

Među pozvanima je i rezervni vratar turopoljskog prvoligaša Dominik Kotarski.

"Sa stožerom se već neko vrijeme pripremam za novi kvalifikacijski ciklus – u punom smo radnom pogonu, pratimo naše mlade igrače i analiziramo protivnike u skupini. Iza nas je jedan uzbudljiv i neizvjestan ciklus tijekom kojeg smo uspjeli ostvariti najveći uspjeh hrvatske mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Uz to, nekolicina igrača već sudjeluje u A reprezentaciji, što nam je najvažniji cilj. Pred nama je stvaranje praktički nove momčadi, uz nekoliko igrača iz prethodne generacije. Priključuje nam se dosta talentiranih igrača iz domaće lige, ali i dečki iz dijaspore, također s velikim potencijalom, pa vjerujem da je pred nama još jedan uspješan ciklus," poručio je Bišćan povodom objave popisa, piše hns-cff.hr.

Vratari su Dominik Kotarski (Gorica), Ivor Pandur (Verona) i Nikola Čavlina (Dinamo). Braniči Boško Šutalo (Atalanta), David Čolina (Hajduk), Mario Vušković (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Nikola Soldo (Lokomotiva), Josip Stanišić (Bayern) i Josip Šutalo (Dinamo).

Vezni igrači su Martin Baturina (Dinamo), Marko Bulat (Dinamo), Denis Bušnja (Rijeka), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Adrian Liber (Rijeka), Jurica Pršir (Gorica) i Luka Sučić (RB Salzburg), a napadači Ivan Dolček (Hajduk), Antonio Marin (Šibenik), Stipe Biuk (Hajduk), Marco Pašalić (Borussia Dortmund), Roko Šimić (RB Salzburg) i Marin Ljubičić (Hajduk).

Krizmanić i Čolina bili su standardni članovi U-21 reprezentacije u prošlom kvalifikacijskom ciklusu, baš kao i Kotarski, dok se Jurica Pršir, kojem je tata iz Odranskog Obreža, a mama iz Mičevca, za svoje mjesto izborio kroz U-20 reprezentaciju i ovosezonske nastupe u dresu turopoljskog prvoligaša.

Hrvatska U-21 reprezentacija je posljednji put službenu utakmicu u Velikoj Gorici igrala u studenome 2019. godine protiv Češke, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Iste godine u rujnu je na Gradskom stadionu odigrala prijateljski dvoboj s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok je kvalifikacijske utakmice igrala i protiv Moldove (2018.) i San Marina (2017.).

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli