Novosti Sport Događanja

Mlade nade Udarnika stigle u Švedsku na jedan od najvećih svjetskih turnira

27.12.2022. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika stigle su u Švedsku na Lundaspelen, jedan od najvećih svjetskih turnira za mlađe dobne kategorije, koji se održava još od 1978. godine.

Udarnice će u Lundu nastupati u dvije kategorije, selekcije U-14 i U-12, a put u Lund sufinanciran je kroz Ministarstvo turizma i sporta, nakon što je ove godine gorički po prvi puta prošao na jednom takvom natječaju, zahvaljujući predsjedniku Josipu Mučnjaku i tajnici Martini Vugrinović, koji su iznijeli ovaj projekt.

Lundaspelen turnir imao je u ponedjeljak spektakularno otvaranje pred punim tribinama Sparbanken Skane Arene, a djevojke Udarnike u utorak su bile u akciji...

U U-14 kategoriji je Udarnik s 22:18 dobio njemački SV Reichensachsen, dok su cure od ekipe Lödde Vikings HK poražene 25:15. U srijedu će u skupini igrati protiv švedskih vršnjakinja iz HK Torslanda i protiv danskog TMS Ringsted.

Djevojke iz U-12 kategorije su u utorak sa 17:14 poražene od danskog FIF-a, dok su s 19:13 nadigrale drugu ekipu švedskog Sävehofa. U srijedu će igrati s njemačkim HSG Stuhrom, drugom ekipom švedskog Malmöa te švedskim OV Helsingborgom.

Bit će ovo u svakom slučaju jedno neprocjenjivo iskustvo i utakmice za pamćenje za mlade rukometašice Udarnika!

Podijeli