Novosti Sport Događanja

Mladi Bikovi potpisali seniorske ugovore: Mogli smo ovo samo sanjati, to je vrh hrvatske košarke

17.08.2021. / Damir Žbulj

Nikola Ivanetić, Frano Miloloža i Stipe Sokol dobili su priliku u seniorskoj ekipi KK Gorica pokazati svoj košarkaški talent te se radom i zalaganjem kod trenera Josipa Sesara izboriti za minute u ozbiljnoj premijerligaškoj konkurenciji.

Nakon što Gorica nije uspjela zadržati svog najboljeg juniora Hrvoja Majcunića, koji će karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će studirati i nastupati za NCAA momčad Harding University, u tamošnjoj saveznoj državi Arkansas, Nikola, Frano i Stipe će iz domaćeg omladinskog pogona pod vodstvom Hanija Istanbulija nastaviti svoj razvojni put u dresu velikogoričkih Bikova.

"Politika kluba je da se pokuša kroz omladinski pogon pronaći neke mlade, potentne igrače koji bi u budućnosti mogli imati zapaženu ulogu. S Ivanetićem, Miloložom i Sokolom potpisali smo ugovore i još smo im u pripremnom periodu dali priliku da treniraju i uigravaju se s prvom momčadi. Momci imaju puno talenta, ali i puno stvari na kojima moraju raditi. Prije svega na tehničkim detaljima i razumijevanju igre i sada će imati priliku za usavršavanje," poručio je mladićima trener Sesar, koji je neke od njih i koristio u prošloj sezoni.

Talentirani košarkaši bili dio generacija koja je u mlađim kategorijama ostvarivala zapažene rezultate na državnoj razini, osvajala srebrne i brončane medalje, a potpisali su profesionalne ugovore na dvije godine.

Nikola Ivanetić je, osim u omladinskim kategorijama Gorice, dvije godine proveo i u Ciboni. Prošle godine se ovaj krilni igrač priključio 'starom jatu', a juniori Gorice su uvjerljivo izborili Prvu ligu, a zatim i završnicu prvenstva Hrvatske.

"Očekujem kvalitetne treninge i ozbiljan rad kako kroz pripreme tako i kroz sezonu. Tu sam da se trudim, čekam svoju priliku i dam sve od sebe za ekipu!"

Frano Miloloža jedno je vrijeme nosio dres Cedevite, a prošle sezone pokazao se kao vrlo precizan šuter u juniorskoj konkurenciji: "Ponosan sam i sretan što sam priključen seniorskoj momčadi Gorice. Na meni je da što više radim na sebi i da se pokažem u što boljem izdanju. Nadam se da ću svojim trudom, radom i zalaganjem opravdati dobivenu priliku."

Stipe Sokol već je prošle sezone imao minutažu među seniorima Gorice, a dobio je priliku čak i u polufinalu doigravanja protiv Zadra, u izostanku glavne centarske linije.

"Ovo sam prije godinu dana mogao samo sanjati. To je vrh hrvatske košarke. Uzbuđen sam radi suradnje s Goricom u sljedeće dvije godine te igrom s vrhunskim igračima kakvi se nalaze u našoj ekipi. Nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, ulazak među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj,” najavio je Sokol. 

Podijeli