Novosti Sport Događanja

Najgori rasplet: Gorica ispustila dvoznamenkastu prednost kod Dinama i ispala iz premijerligaškog društva!

07.05.2023. / Damir Žbulj

Nada je postojala sve do posljednjih deset minuta gostovanja Gorice kod zagrebačkog Dinama. Bikovi su imali sedam poena prednosti i još uvijek sve u svojim rukama, ali u zadnjoj četvrtini'ruka se skratila'...

Ulog je izgleda bio prevelik, a Dinamovci su odigrali maksimalno pošteno i u duhu pravog sportskog 'fair playa', iako im ova utakmica nije ništa značila, te su na kraju okrenuli dvoboj u svoju korist, slavili sa 79:73 i nakon pet lijepih godina poslali Goricu natrag u drugoligaško društvo, odnosno u Prvu mušku ligu, kako se to 'društvo' službeno zove.

Alkar je u zadnjem kolu slavio kod Škrljeva s uvjerljivih 102:78, Zabok je dobio Bosco 96:77 i Goričani su završili na dnu, bez mogućnosti 'popravaka', bez dodatnih kvalifikacija koje je nosilo pretposljednje mjesto na ljestvici.

U Draženovom domu ekipa Braslava Turića dobro je izgledala veći dio utakmice, ali to se na kraju ne računa. Vodila je Gorica na kraju prve dionice, u drugoj četvrtini je imala i dvoznamenkastu prednost, na poluvremenu je imala pet poena viška, a u posljednjih deset minuta se ulazi sa 46:53 na semaforu i velikom prilikom za pozitivan rasplet ove dramatične i turbulentne sezone..

No, ova gorička sportska priča nije imala sretan kraj.

Zaredale su se greške u napadu, obrana nije više funkcionirala na pravi način i ponovno je na naplatu došla skraćena rotacija i izostanak Cinca i Lužaić, dvojice ponajboljih goričkih igrača.

U samoj završnici trice Batura i Uljarevića vratile su neku nadu, ali Dinamo je u konačnici samo pokazao da je u ovom trenutku puno kvalitetnija momčad. Posljednju četvrtinu domaćin je dobio s pomalo nevjerojatnih 33:20 i košarkaši Gorice s ipak pognutih glava napustili parket. 

Ivan Batur se na kraju zaustavio na 15 koševa i sedam skokova, Uljarević je dodao 14 poena i pet asistencija, dok je Majić ubacio 13 koševa, uz sedam skokova i četiri asistencije. Nakić je imao 11 skokova i osam poena, dok je dvoznamenkasti bio i Gunjina s 11 koševa...

Prvo ime Dinama bio je kapetan Hrvoje Garafolić s 22 poena.

Ovakav rezultat otvorit će neka nova pitanja, no, samo se nadamo kako nećemo predugo čekati da u našem gradu uživamo u košarkaškim majstorijama Cibone, Zadra, Splita i ostalih naših najboljih klubova.

Samo za podsjetnik, Gorica je prošle sezone igrala polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske, proteklih sezona gotovo redovito je bila među četiri najbolje momčadi  HT Premijer lige, igrala je poluzavršnice Kupa Kreše Ćosića...

Trebat će vremena da se sada ponovno naviknemo da će Gorica igrati u društvu Kvarnera, Omiša, Jazina, Hermes Analitice ili klubova kao što je KK Stoja!? 

Podijeli