Novosti Sport Događanja

Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma

19.05.2017. / Sportska redakcija

Protekle nedjelje u Gradskoj sportskoj dvorani održano je prvo službeno natjecanje u powerliftingu „Najjači Turopoljac“ u organizaciji velikogoričkog kluba Fortis Gym koji je osnovan na inicijativu Ivana Bure koji je s uspjehom odradio cjelodnevni posao uz svesrdnu pomoć nekolicine prijatelja.

Natjecanju se odazvalo šezdesetak natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova, dok su međunarodni predznak natjecanju dali sudionici iz susjedne Bosne i Hercegovine. Samo natjecanje održano je kroz tri discipline; čučanj, bench press i mrtvo dizanje.

-Powerlifting je trenutno najbrže rastući sport u svijet, a naša je želja bila da našim sugrađanima omogućimo da vide nešto novo- rekao nam je Ivan Bura koji je bio itekako zadovoljan rezultatima svojih natjecatelja.

Marko Huzjak je bio najbolji u seniorskoj konkurenciji do 93 kilograma gdje je postavio nove hrvatske rekorde u benchu (192,5 podignutih kilograma) i mrtvom dizanju (286 kilograma). Prvo mjesto osvojila je i Ema Jurjević do 72 kilograma koja je također srušila državne rekorde u bench pressu i mrtvom dizanju. Prva mjesta osvojili su još i Josip Kos u kategoriji do 74 kilograma, kao i Anri Targuš koji je bio najbolji u bench pressu u kategoriji preko 120 kilograma.

U juniorskoj konkurenciji prvo je mjesto pripalo Dariju Dašiću koji je ovom uspjehu pridodao i drugo mjesto u relativnom poretku juniora.

Galerija slika

Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma Najjači Turopoljac u organizaciji Fortis Gyma

Podijeli