Novosti Sport Događanja

Najveći izazov za košarkaše Gorice na otvaranju sezone: Bikovi kod Vukova u Draženovom domu

30.09.2021. / Damir Žbulj

‌Košarkaši Gorice savršeno su otvorili novu sezonu, pobjedama u hrvatskom prvenstvu kod Šibenke i doma protiv sinjskog Alkara te uspješnim debijem u Alpe Adria Cupu protiv prvaka Slovačke Spišski‌ Rytieri.

U novom kolu HT Premijer lige očekuje ih veliki izazov, najveći na početku natjecanja, kod zagrebačke Cibone, u petak od 20 sati.  

Vukovi su pokazali svoju snagu u ABA ligi, kad su proteklog tjedna slavili kod Mornara u Baru, ali su otkrili i neke svoje nedostatke u porazu kod Splita u domaćem prvenstvu.

Mladi Prkačin i‌ ‌Gnjidić nositelji su igre Cibosa, a srpski trener Jovanović ima na raspolaganju još nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača, kao i bivšeg kapetana Gorice Ivana Majcunića.

Ekipa Josipa Sesara u Draženovom domu nema imperativ pobjede, ali svakako želi pružiti što bolju partiju te pokazati kako i dalje ima i snaga i kvalitete i ambicije za borbu za najviše pozicije. I naravno, iznenaditi favoriziranog suparnika te nastaviti pobjedničku seriju.

"Čeka nas dosta zahtjevna utakmica protiv dobro nam poznatog protivnika. Igrali smo egal pripremnu utakmicu s njima, ali pokazali su na početku sezone i u ABA
ligi da je to sada druga ekipa. Mlada su momčad agresivna na obje strane terena i morat ćemo biti na najvišem nivou ako želimo imati šanse za pobjedu. Dobra utakmica i pobjeda protiv slovačkog prvaka u Alpe Adria Kupu zasigurno nam je podigla samopouzdanje i spremni smo odigrati čvrstu utakmicu protiv Cibone," najavio je Emil Savić, koji je bio odličan prije nekoliko dana protiv Slovaka, a ubacio je 13 poena za 17 minuta na parketu, uz samo jedan promašaj.

Trener Sesar svjestan je kakva izazov očekuje i njega i njegovu momčad: "Očekuje nas jedna teška utakmica protiv Cibone, koja je, uz Zadar, prvi favorit prvenstva. Oni imaju više dana za odmor i pripremu utakmice, jer mi smo u jednom napornom ritmu u kojem igramo treću utakmicu u sedam dana. Međutim, što je tu je, moramo se dobro pripremiti. Imamo još završni trening gdje ćemo postaviti neke taktičke varijante. Već smo s njima igrali na pripremama, znamo što nas očekuje i znamo na koji način igraju. Pokušat ćemo se što bolje pripremiti i odigrati jednu dobru utakmicu!"

U preostalim susretima trećeg kola Vrijednosnice Osijek u subotu dočekuju Adria Oil Škrljevo, Zabok gostuje na Baldekinu kod Šibenke, dok Alkar u Sinju igra protiv Sonik Puntamike. u nedjelju je Zadar domaćin Cedeviti Junior, a Split igra kod Dubrave.
‌ ‌



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli