Novosti Sport Događanja

Napokon!

05.12.2022. / Damir Žbulj

Upravo bi se tako mogla opisati pobjeda košarkaša Gorice. Napokon! Nakon uvodne pobjede sezone protiv Zaboka i nezapamćene serije od 13 uzastopnih poraza, što u domaćem prvenstvu, što u regionalnoj ABA 2 ligi, Bikovi su napokon pokazali svoje pravo lice te su apsolutno nadigrali zagrebački Dinamo, koji u svojim redovima ima igrače poput Novačića, Vučića, Ušića ili Damira Markote.

Momčad pod vodstvom Braslava Turića odigrala je u Draženovom domu, prije svega, fantastičnu obranu i to se vidi u konačnih 51:71!

Sve je, napokon, funkcioniralo onako kako treba i nadamo se kako je ovo bio trenutak u kojem će Gorica okrenuti ovu sezonu u pozitivnom smjeru.

Iduća prilika za slavlje je već u srijedu, kad će upravo protiv Dinama igrati osminu finala Kupa Kreše Ćosića, ali u Vukovaru, gdje će i tamošnji BBB stvoriti užarenu atmosferu.

U prvenstvenom slavlju protiv Plavih ključna je bila treća dionica u kojoj su Goričani zabili 25 poena i napravili odlučujuću razliku. U posljednjih deset minuta domaćin je zabio tek devet koševa i slavlje Bikova apsolutno je zasluženo.

Predvodio je Toni Jelenković s 24 poena, a priključio mu se Dino Cinac s 19 koševa i sedam skokova. Vito Porobić je dodao 11 poena, a prvi razigravač je bio Uljarević sa šest asistencija.

U Dinamo nitko nije imao dvoznamenkasti učinak!

"Nakon toliko poraza uspjeli smo napokon pobijediti! Pogotovo smo bili dobri u obrambenom dijelu, ostavili smo protivnika na 51 poenu, tako da obrani svaka čast. Bila je ovo psihološki teška utakmica, jer smo imali jedan veliki niz poraza. Nadam se da smo to sada 'presjekli' i da ćemo dalje ići jednim drugim koridorom te da ćemo igrati sve bolje i bolje,” nada se trener Turić.

Idući izazov u HT Premijer ligi bit će u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani protiv Furnira, koji je ove sezone u deset utakmica upisao četiri pobjede i šest poraza.

Podijeli