Novosti Sport Događanja

Napustio nas je Stjepan Kovačić- Pero

03.06.2017. / Sportska redakcija

Jedna od nogometnih legendi Turopolja, Stjepan Kovačić- Pero jučer nas je nažalost napustio. Bolest je nažalost bila jača, te svima dragi Pero nije uspio dobiti još jednu utakmicu, onu najvažniju. No, iza njega ostaju djela kojih ćemo se svi rado prisjećati, jer popularni Pero živio je nogomet do posljednjih dana.

Stjepan Kovačić- Pero rođen je 24. rujna 1948. godine u Kozjači. Nogomet je počeo igrati u NK Radniku, prvo u juniorskom sastavu. Kao senior je do 1969. godine, kada prelazi u NK Prvomajsku Zagreb. Zatim prelazi u NK Polet iz Buševca, a od 1976. do 1978. godine ponovno nastupa za NK Radnik, koji je tada bio član Zagrebačke zone-Jug. Igrao je najčešće u obrani, a po potrebi i u veznoj liniji.

Nakon završetka igračke karijere, posvećuje se trenerskom poslu. Od 1980. do 1995. godine trenirao je juniore Radnika. Zajedno sa Jurom Mirenićem u više je navrata do 1996. godine vodio seniorsku momčad Radnika. U razdoblju od 1983. do 1987. godine, uz vođenje juniorske i seniorske momčadi kluba, obnašao je i dužnost predsjednika Radnika. Miran i staložen, uspješno je koordinirao brojne klupske aktivnosti. Zapažen je njegov rad u provedbi programa Univerzijade '87.

Veliku Goricu i Radnik početkom 2000-tih godina zamijenio je Buševcem i Poletom gdje je preuzeo brigu oko kompletne škole nogometa. Za svoj je rad 2009. godine od strane Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice nagrađen nagradom za životno djelo.

Jednom riječju, Stjepan Kovačić Pero bio je čovjek kakvog bi poželjela svaka sportska sredina.

Podijeli