Novosti Sport Događanja

Nataša Sobočan prvakinja Hrvatske s novim državnim rekordom!

20.05.2019. / Damir Žbulj

Na međunarodnom Otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom održanom u Parku mladeži u Splitu članovi AKOSI Uspona iz Velike Gorice ostvarili su sjajne rezultate!

Nataša Sobočan je osvojila zlato u bacanju kugle s novim hrvatskim rekordom u svojoj kategoriji od 6,97 metara.

Zlatni su bili još i Velimir Šandor u bacanju diska te Tvrtko Matanović i Nikolina Žeravica na 400 metara.

Sobočan je bacanju koplja bila srebrna, kao i Kristina Ivšić u skoku u dalj. Renata Celjak osvojila je dvije bronce, u bacanju koplja i diska, dok je Stjepan Dereta bio brončani u bacanju kugle.

Izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić osvrnuo se na natjecanje u Splitu istaknuvši kako je ono dobar pokazatelj trenutne forme kandidata za Svjetsko prvenstvo gdje vjeruje da će hrvatska vrsta nastupiti s 12 atletičarki i atletičara. Vjeruje kako bi se na Paraolimpijske igre u Tokiju moglo plasirati od osam do deset naših reprezentativki i reprezentativaca.

Hrvatsku reprezentaciju očekuju nastupi na Grand Prixu u talijanskom Grossetu i Parizu te Otvoreno prvenstvo Zagreba u srpnju na terenima Mladosti.

Ukupno je u Splitu nastupilo 139 atletičarki i atletičara s invaliditetom iz Austrije, Srbije, Crne Gore, Češke, Slovenije i Hrvatske.

Organizatori natjecanja bili su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, dok su priređivači bili ASK Split i Športski savez invalida Splita.

Podijeli