Novosti Sport Događanja

Nenad Črnko: "Izvršni odbor Saveza jednoglasno uz Šukera"

01.12.2017. / Sportska redakcija

Izbori za čelnog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza svakim su danom sve bliže. Iako javnost zaziva promjene, što pokazuje i sinoćnja anketa NOVE TV koje nisu naklonjene aktualnom predsjedniku Davoru Šukeru.

Navijači i običan puk zagovara promjene i podupire Darija Šimića, no lobiranje na terenu za sada ide puno bolje Davoru Šukeru iza kojeg svakog dana stane novi županijski Savez koji mu daje svesrdnu podršku. Tijekom jučerašnjeg dana aktualnom predsjedniku podršku su iskazali Nogometni savez Sisačko- moslavačke i Zagrebačke županije.

-Izvršni odbor Nogometnog saveza Zagrebačke županije donio je jednoglasnu odluku prema kojoj podržavamo kandidaturu Davora Šukera. Kako smo mi dio Središta Zagreb, koji obuhvaća Zagrebački nogometni savez, Nogometni savez Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Krapinsko- zagorske i Zagrebačke županije slijedili smo stav da podržimo kandidata kojeg će i oni podržati- rekao nam je predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko koji je obavio i razgovor s Darijem Šimićem.

-Naš stav je da ne slušamo programe dok kandidature ne bude i službeno istaknute i potvrđene, što znači da mi na Skupštini ne moramo svoj glas dati kandidatu kojeg sada podržavamo- kaže Črnko.

Izbori za predsjednika su 22. prosinca, već sada je vidljivo kako Davor Šuker ima i više od potrebnih devet potpisa da postane kandidatom za predsjednikom, dok Dariju Šimiću preostaje još šest dana da pokuša „lokalne“ nogometne moćnike uvjeriti u ispravnost svog programa kako bi mu iskazali podršku, ne bi li prikupio potrebnih devet potpisa kako bi mogao biti legitimni kandidat. 

Podijeli