Novosti Sport Događanja

Nenadani poraz Kurilovca: Na 'potopljenom' travnjaku bolje se snašlo Trnje sa začelja ljestvice

11.11.2019. / Petar Brnada

Kao što smo najavili ranije, Gorica ima većih problema protiv ekipa iz donjeg doma poretka, nego u utakmicama s favoritima. Razlog tome je jednostavan, protiv jačih ekipa Gorica igra zatvorenije, te svoju igru bazira na kontrama, a nema igru protiv slabijih protivnika kada treba preuzeti konce u igri. Istra je vodila protiv Gorice do posljednje minute i samo je sreća, kao i nepromišljenost domaćih omogućilo izjednačenje Gorice u posljednjim trenucima susreta.

Kurilovec ove jeseni igra sjajno, a ovog vikenda pred njima je bio lakši protivnik. Možda bi i bilo tako da nije bilo ovoliko padalina koje su teren u Kurilovcu učinile nemogućim za igru. Teren prepun vode i blata nije davao mogućnosti za igru, a u takvim uvjetima sreću su izazvali gostujući nogometaši, te na sreću slavili.

Naši četvrtoligaši su ponovno neporaženi. Lukavec je na domaćem terenu dočekao drugoplasiranu Trešnjevku u utakmici bez golova. Sudionici susreta govore o tome da je domaćin bio bliže pobjedu, no istu će morati tražiti druge subote ponovno na domaćem terenu. Gradići su na domaćem terenu slavili i tako se zabetonirali na sredini ljestvice. Ovo su sjajni rezultati za Gradiće s obzirom na početak sezone i sada u slijedeće dvije utakmice imaju mogućnost potvrditi svoj status na ljestvici.

Vodeća momčad JŽNL prije ovoga kola, Polet iz Buševca remizirao je na teškom gostovanju u Rakovcu kojeg krasi težak teren. Ovim rezultatom prvu poziciju su prepustili igračima SU-LE koji su ostvarili pobjedu na gostovanju kod Turopoljca koji je mogao izvući bolji rezultat od poraza. Naime, domaća momčad imala je dva kaznena udarca od kojih je jedan iskorišten. Turopoljski derbi je odigran u Mičevcu gdje je Lomnica slavila, te se na taj način ustalila u sredini ljestvice, a domaćini su ovim rezultatom i dalje na posljednjoj poziciji.

Mraclin je slavio na gostovanju u Obrezini u derbiju kola 1. ŽNL Istok. Gostujuća momčad bila je bolja, te zasluženo slavila u ovom dvoboju. Ban Jelačić iz Vukovine ostvario je sigurnu pobjedu protiv Ostrne, a Vatrogasac iz Kobilića je uništio Bunu. Meštrica igra sve bolje, a na domaćem terenu je s teniskim rezultatom pao Ban Jelačić iz Banova. Dinamo Hidrel je nenadano na domaćem terenu poražen od Dubrave, a Posavec na teškom gostovanju u Zvekovcu.

 

REZULTATI

1.HNL, 15. kolo

Istra – Gorica 2:2

 

3.HNL Središte, 12. kolo

Kurilovec – Trnje 1:2

 

4. HNL Središte, 13. kolo

Lukavec – Trešnjevka 0:0

Gradići – Straža 6:3

 

JŽNL, 13. kolo

Klas – Lomnica 2:3

Rakovec – Polet 0:0

Turopoljac – SU-LA 2:4

 

1. ŽNL Istok, 13. kolo

Ban Jelačić (V) – Ostrna 10:1

Meštrica – Ban Jelačić (B) 6:3

Zvekovac – Posavec 3:1

Mladost – Mraclin 0:3

Dinamo Hidrel – Dubrava 1:2

Buna – Vatrogasac 0:7

 

Foto: Ilustracija

Podijeli