Novosti Sport Događanja

Nevjerojatni preokret Jelačića kod Posavca, Josip Brajković junak Kupe, Mladost nadigrala Turopolje, Klas i Turopoljac prošli nakon raspucavanja

27.02.2022. / Damir Žbulj

Utakmicama prvog kola Kupa Nogometnog saveza Velike Gorice krenuo je 'proljetni' nastavak sezone amaterskog nogometa u našem turopoljskom kraju.

No, proljeće je još daleko, atmosferski uvjeti bili su daleko od idealnih i svaka čast nogometašima koji su izašli na teren po ovom ledenom i vjetrovitom vremenu.

Turopoljac je u Kučama dočekao Dinamo Hidrel, a nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:1.

Mislav Čunčić zabio je za domaće poslije pola sata igre, dok je 20-ak minuta prije kraja Martin Žugaj izjednačio rezultat.

Ipak, Žugaj u raspucavanju nije bio precizan, baš kao niti Risonjić, dok su momčadi Gorana Jelavića prolazak osigurali Ivan Markulin, Matija Čaić, Filip Dejanović, Tomislav Horvat, David Gogić i Dario Klasnić.

Nakon udaraca s bijele točke nastavak natjecanja osigurao je Klas iz Mičevca u Gornjoj Lomnici kod Meštrice.

Domaći su poveli preko Augustića u otvaranju dvoboja, ali je Dilberović brzo vratio stvari na početak. Josip Tadić zaslužan je za preokret Klasa u 68. minuti, no, Krešimir Košutić zabija za 2:2 desetak minuta prije kraja.

Augustić nije uspio realizirati jedanaesterac na otvaranju raspucavanja, ali Meštrici je nadu vratio Tadić, koji također nije bio precizan. Na kraju, Luka Huzjak bio je 'tragičar' i Klas prolazi u osminu finala.

Kupa je na svom travnjaku eliminirala Vatrogasac iz Kobilića s minimalnih 1:0, a čovjek odluke bio je Josip Brajković, koji je suparničku mrežu zatresao u 18. minuti.

Mladost je u Obrezini s 3:1 nadigrala Turopolje. Domagoj Bedeković, njegov imenjak Matić i Ivan Hercigonja zaslužni su za slavlje Mladostaša, dok je za goste jedini strijelac bio Luka Zdunić.

U Leknenom je Posavec dočekao Jelačić iz Vukovine i na poluvremenu je izgledalo kako će domaći sigurno do osmine finala, nakon dva pogotka Ivana Vraneka.

Međutim, gosti  početkom nastavka s dva brzinska zgoditka Josipa Miletića dolaze do izjednačenja, a pogotkom Filipa Harambašića, pola sata prije kraja, i do potpunog preokreta. Konačnih 2:4 postavio je Petar Krasnić u 78. minuti susreta.

U nedjelju još Polet u Buševcu igra protiv Bune.

Podijeli