Novosti Sport Događanja

Nezadovoljni suđenjem: Jedanaesterac za Osijek je definitivno bila kriva odluka

17.07.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice poraženi su na gostovanju u Osijeku u prvom kolu nove sezone SuperSport HNL-a. Dvostruki strijelac u 2:1 slavlju Bijelo-plavih bio je Dion Drena Beljo, no, trener Samir Toplak bio je posebno nezadovoljan sudačkim odlukama u ključnim trenucima dvoboja...

"Malo smo na početku bili sputani, jer nas je Osijek grdo pritisnuo. Nije tu bilo velikih šansi, ali je tu bilo nekoliko opasnih ubačaja i opasno smo živjeli. Kad smo uspostavili dobar pas, kad smo ih primirili bili smo konkurentni i dobri...

"Imali smo tu stopostotnu šansu u prvom poluvremenu, mislim da je to bila najbolja prilika na utakmici. Nismo zabili, a takvu šansu moraš zabiti, ako želiš dobiti Osijek," naglasio je strateg Gorice pa dodao:

"Drugo poluvrijeme je bilo li-la, ili mi ili oni. Dobili smo gol iz naše neshvatljive greške, ali smo se brzo vratili. Bili smo u tom trenutku dobri, ali sve je prelomio taj jedanaesterac i taj crveni karton. Utakmica je otišla na mlin Osijeka i čestitam im..."

Prvi gol je pao nakon pogreške goričke obrane, a drugi je Osijek zabio poslije intervencije iz VAR sobe.

"Zadovoljan sam s pristupom, ali nam se događaju neshvatljive pogreške kad čiste lopte poklanjamo protivniku bez pritiska i to moramo smanjiti. Od tud proizlaze najopasnije situacije. Moramo biti bolje koncentrirani i nadam se da ćemo to riješiti..."

Toplak smatra kako nije bio penal za domaće...

"Poremetio nas je taj jedanaesterac, više nego crveni karton. Svi smo tada psihološki pali i mislim da je to definitivno kriva odluka..."

U subotu od 19 sati na Gradski stadion dolazi Šibenik...

"Bit ćemo bolji, priključili su nam se neki igrači. Pripremit ćemo se za jedan 'nepoznati' Šibenik, skautirat ćemo ih. Maraton je počeo, rat nije gotov, izgubljena je samo jedan bitka i idemo dalje," optimistično je zaključio Toplak.

U nedjelju će još Varaždin dočekati Slaven Belupo, dok Hajduk gostuje u Puli. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli