Novosti Sport Događanja

Nezaustavljiva Nina slavi još jednu titulu prvakinje Hrvatske i poziv u reprezentaciju na okršaj sa Srbijom i Slovenijom

31.01.2022. / Damir Žbulj

U dvorani na Zagrebačkom velesajmu održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe seniorke i seniore, uz novi sjajan nastup i titulu najbolje u Lijepoj našoj za Ninu Vuković!

Članica Maraton kluba Velika Gorica bila je najbrža u svojoj 'paradnoj' disciplini na 800 metara, a dionicu je istrčala u vremenu  2:12,93. Dvije godine mlađa Ana Dobša iz AK Međimurje bila je srebrna (2:13,68), dok je bronca pripala Marti Lugarić iz AK Dinamo-Zrinjevac (2:14,41).



Nina je pozvana i u hrvatsku seniorsku reprezentaciju, koja će 1. veljače u Zagrebu održati troboj s reprezentacijama Srbije i Slovenije.

Uz talentiranu Velikogoričanku na 800 metara boje Hrvatske branit će i Ivona Zemunik.

U ženskoj atletskoj reprezentaciji su još i Ivana Lončarek, Daniela Jelić, Veronika Drljačić, Ida Šimunčić, Maja Pačarić, Klara Andrijašević, Tea Faber, Lorena Bartaković, Lucija Grd, Klara Barnjak, Jana Koščak, Paola Borović, Marija Ivanković, Tihana Jeletić, Sara Aščić, Ema Cetušić Jakopović, Vita Škiljo,  Marija Tolj, Viktorija Vujović, Eva Mačković i Josipa Cecić.

Na PH sudjelovala je i Tena Martinec, koja je zbog prebrzog starta na 400 metara odlukom sudaca diskvalificirana.

U Zagrebu je održan i kadetski atletski miting na kojem je Tena Petračić na 600 metara istrčala svoje najbolje vrijeme (1:40,67 ) i na kraju osvojila drugo mjesto, jer je najbrža bila Elena Ban, postavivši novi hrvatski rekord 1:37,85. u Istoj disciplini nastupila je i njena sestra Tara Petračić (1:47,91).

U disciplini 1000 metara, za Atletsku školu MKVG debitirao je Jerko Cvetković, koji s vremenom 3:27,36 osvaja 12. poziciju u ukupnom poretku.

Jedna od najbrojnijih disciplina za kadetkinje i kadete bila je na 200 metara, a trčali su Chiara Menalo, Livia Debelić i Petra Knežević te Marko Knežević i Niko Kelava.

Idućeg vikenda na rasporedu je dvoransko Prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore.

Podijeli