Novosti Sport Događanja

Nikica Kasunić prvak, a Marko Turković viceprvak Hrvatske

15.11.2016. / Nefertum IT
Održavanjem četvrtog kola hrvatske boćarske lige za osobe s invaliditetom u Puli, članovi Boćarskog kluba osoba s invaliditetom "Marijan Dobrinčić" odličnim su rezultatima zaključili ovogodišnju natjecateljsku sezonu. Nikica Kasunić, u svojoj kategoriji tjelesnog ostećenja, postao je prvakom Hrvatske uvjerljivo nadigravši svoje konkurente.  

-U ovoj godini marljivo sam radio i vjerovao da će naporni rad donijeti ovakav, za mene ogroman uspjeh. Iako treniramo u skromnim uvjetima velika mi je čast što sam postao državnim prvakom. Zahvalio bi se Sportskom savezu osoba s invaliditetom Zagrebačke županije što mi je omogućio da sam ove godine nastupio s novom rampom i boćama koje su mi omogućile da nadvisim svoju konkurenciju. Uz to prije dva tjedna sam u Kupu Hrvatske osvojio srebreno odličje. Da moja radost bude veća najavljen mi je poziv za nastup za reprezentaciju Hrvatske- zaključio je Nikica Kasunić.

bocari velika.jpg

Marko Turković u Puli je zabilježio tri pobjede, no to je bilo dostatno za drugo mjesto.

-Mi smo mali klub, ali nas krasi jedno prijateljstvo i ljubav za boćanje. Možda sam mogao i bolje, ali nije mala stvar biti drugi u Hrvatskoj. Naravno da sam zadovoljan, a potrudit ću se da slijedeće sezone budem na vrhu konkurencije u svojoj kategoriji tjelesnog ostećenja. Kao i Nikica i meni je najavljen poziv za nastup u reprezentaciji Hrvatske- zadovoljno je izjavio Marko Turković.

bocari velika 1.jpg

Ivan Mazgar, trener velikogoričkih boćara istaknuo je i to da je Filip Jager, koji se boćarima "Marijana Dobrinčića" ove sezone pridruzio u Puli zabiljezio svoju prvu pobjedu.

Podijeli