Novosti Sport Događanja

Nikola Pavlica- igrač koji donosi prevagu

25.11.2016. / Nefertum IT
Nikola Pavlica, igrač Nogometnog kluba Gradići igra na poziciji središnjeg veznog igrača. Iako, klasična desetka, nerijetko je i strijelac svoje ekipe. Krasi ga odličan pregled igre, smirenost u predaji lopte i precizan šut. U prošlom kolu u susretu protiv Mladosti bio je strijelac spektakularnog gola i to iz kornera, čime je doveo svoju momčad u rezultatsku prednost na samom početku utakmice te na taj način rasteretio svoju momčad.

pavlica velika.jpg

Kakvo je Vaše viđenje protekle utakmice?

Tvrda i čvrsta utakmica kao što se i očekivalo s obzirom na teren i protivnika. Kao što se i moglo vidjeti, Zabok je dobra ekipa, ali naša motiviranost i kvaliteta su presudili u ovoj utakmici. Dogovor je bio da moramo uzeti sva tri boda, kako bi mirno zaključili sezonu i ostali u „sigurnoj zoni“ tablice te uz bolju atmosferu započeli zimske pripreme.

Jeste li zadovoljni svojom igrom?

Zadovoljan sam, iako uvijek može bolje. Najbitnije je da smo kao ekipa pružili dobru partiju i uzeli važne bodove.

Da li je Vam je ovo bio prvi gol iz kornera u karijeri?

Nije. Zabio sam prošle sezone Udarniku. Tada je gol pao uz pomoć vjetra, ali ovaj put je bila ciljana klasična „banana“ koja je uspjela. (smijeh)

Koji bio Vaš razlog izlaska na poluvremenu?

Udarac u koljeno u prvom poluvremenu. Kada se koljeno malo ohladilo počela je bol te sam na ostao na klupi na početku drugog poluvremena.

pavlica velika 1.jpg 

Kako objašnjavate pad igre svoje momčadi u drugom poluvremenu?

Nakon odličnog prvog dijela, očekivan je bio pad igre u nastavku zbog akumuliranog umora, ali i igranja na sigurno. Također, teren je bio razrovan u drugom poluvremenu, što je onemogućilo pas igru koja nas je krasila u prvom dijelu utakmice.

Kako objašnjavate tako dobru igru doma, a u gostima nikako do bodova?

Zbog dosta loših igara samopouzdanje momčadi je palo i uvukla se loša atmosfera u ekipu. Nakon dolaska trenera Tomčića postavili smo si kao prvi cilj osvajanje bodova na domaćem terenu, na kojem smo nakon njegovog dolaska, stopostotni. Sada smo taj dio posložili i samopouzdanje momčadi je poraslo, te u drugom dijelu sezone moramo poraditi na osvajanju bodova na gostujućim terenima.

Koji Vam je bio najteži, a koji najlakši protivnik u sezoni?

Najteži protivnik je bila ekipa NK Špansko, a najlakšeg  protivnika je teško za izdvojiti, jer je liga dosta izjednačena i u svakoj utakmici morali smo dati maksimum kako bi osvojili bodove pa lagane utakmice nije niti bilo.

Da li ste zadovoljni sudačkim kriterijem tokom polusezone?


Uglavnom jesam. Većina sudaca je korektno odradila svoj posao, iako se svake sezone dogodi par „sumnjivih“ utakmica, iako nije moje da komentiram suđenje budući da za to imaju nadležni. Moje je da se fokusiram na svoju igru i igru svoje momčadi i protivnika.

Vaša najbolja utakmica u polusezoni?

Izdvojio bih utakmicu protiv Radoboja, gdje smo kao momčad odigrali odlično, te kako to uvijek biva - dobra igra momčadi izbaci pojedinca.

pavlica velika 2.jpg

Kakvi su Vam planovi za nastavak sezone?

U nastavku sezone treba odraditi dobre pripreme kako bi se napravila baza za nastavak prvenstva, a uz to vjerujem da ćemo se već nakon par kola priključiti gornjem dijelu tablice.

Što mislite da bi ste mogli popraviti u svojoj igri?


Definitivno moram poraditi na izdržljivosti, kako bih kontinuirano mogao držati igru na visokoj razini. I još imam prostora za poboljšati eksplozivnost, što bitno utječe na kvalitetu igre.

Što mislite zašto niste do kraja razvili svoj potencijal?

Zadnjih godina prioritet mi je bio fakultet te se uz takvu obavezu nisam mogao posvetiti ozbiljnijem treniranju, a samim time nisam davao sve od sebe. Sada privodim to kraju te ću imati više vremena i prostora za treninge i poboljšavanja svoje igre pa ćemo vidjeti. Uostalom, ni Dado Pršo nije bio u cvijetu mladosti kada je proigrao. (smijeh).

RAZGOVARAO: Danijel Jurković


Podijeli