Novosti Sport Događanja

Njegač je spreman za velike stvari

30.10.2016. / Nefertum IT
-Hvala publici što je došla u ovolikom broju, hvala prijateljima i sponzorima koji su omogućili da se sve ovo održi. Boksati pred domaćom publikom nešto je najljepše što se može dogoditi boksaču. Pobjeda je sjajna, jer ovo je bio težak protivnik. Možda sam mogao sve bolje odraditi, ali valjda me sva ova organizacija malo umorila. Na kraju sam zadovoljan što je sve ovako završilo- nakon meča protiv Luce Marasca ispričao nam je Ivan Njegač.

Bio je to njegov deseti profi meč i prvi kojeg je odradio pred domaćom publikom koja mu je bila itekako vjetar u leđa da dođe do osme pobjede.

boks velika.jpg

Od šest odrađenih rundi koliko je bilo dogovoreno, Njegač je bio dominatniji u njih pet, a svu svoju superiornost najbolje je iskazao u petoj rundi, kada je talijanski boksač opasno živio. Trema ili želja za brzim završetkom meče umalo je koštala Njegača u prvoj rundi kada mu je Talijan zadao jedan opasan udarac.

-Kontrolirao sam meč, a tada sam spustio lijevu ruku i to je bila pogreška koju nisam smio napraviti. On me pogodio, nije me uzdrmao na svu sreću te sam odradio rundu do kraja nakon čega sam se smirio- kaže nam Njegač.

boks velika 1.jpg

Napad na neku od titula

Ovom pobjedom Njegač je napredovao i na rang listi što mu je itekako važno kako bi jednog dana mogao napasti neku od internacionalnih titula. Želeći se još bolje pripremiti Njegač već sada ima dogovorene neke sparinge u Italiji.

-Tko zna, možda nakon toga odradim i još koji meč izvan Hravtske. Želja je da nakon Nove godine napadnem neku od titula- kaže Njegač.

Uz trenere, Stjepana Bačurina i Vedrana Perekovića koji su uz njega od prvih boksačkih dana, posljednjih godina za Njegačevu fizičku spremu zadužen je Marino Bašić. Trenerski trojac uz njega je bio i sinoć, proživljavajući emotivno svaki trenutak meča.

boks velika 2.jpg

-On može postići dosta, visoko je na rang listi te ga se sada zove i na velike boksačke priredbe- rekao nam je njegov trener Vedran Pereković.

S njim se slaže i bivši boksački prvak Stjepan Božić koji je došao podržati Njegač.

-Naravno da ima šansi da napadne neku od titula, no mora jako puno raditi i slušati trenera. Taj rad se odnosi na fizičku spremu, ali i na proširenje boksačkog znanja. Naravno, uz to mora slušati ljude oko sebe, nema tu prijatelja, mame i tate, cure i publike. To ne postoji- istaknuo je Stjepan Božić.

boks velika 3.jpg

Zagrijavanje uz mlade nade
 
Meč između Njegača i Marasca bio je vrhunac priredbe koja je u Srednjoškolskoj dvorani okupila oko tisuću posjetitelja koji su mogli uživati u dobrom i atraktivnom boksu. Priredbu u Velikoj Gorici zasigurno će dugo pamtiti i Meriton Shala koji je u svom prvom profesionalnom meču došao do pobjede protiv Csabe Schrammela.

boks velika 4.jpg

Uz dva profesionalna meča održana su u četiri amaterska. Meč između najmlađih sudionika sinoćnje priredbe, Filipa Đevedije i Bernarda Grgića iz Leonarda završio je bez pobjednika, dok je u drugom klupskom dvoboju Matej Hlača odlukom sudaca pobijedio Petra Paučeca.

boks velika 5.jpg

Bez pobjednika je završio i meć između dvostrukog prvaka Hrvatske, Luke Šunjerge (BK Leonardo) i Antonija Čakarića (BK Bedeković), dok je meču između Goričana, Mislava Kovačića i Luke Jančića pobjeda pripala iskusnijem Kovačeviću.  

Podijeli