Novosti Sport Događanja

Noć borilačkih sportova i Rekreatur ovog vikenda na 'Tuđmancu'

07.06.2019. / Damir Žbulj

Veliku Goricu ovog vikenda u Parku dr. Franje Tuđmana očekuje pravi spektakl. I u subotu i u nedjelju prekrasan prostor iza Pučkog otvorenog učilišta 'okupirat' će treće izdanje Rekreatura, festivala sporta i rekreacije, dok je u subota navečer od 20.15 sati rezervirana za još jedno izdanje Noći borilačkih sportova...

Jedinstvena borilačka priredba trebala se održati prvog dana lipnja, no, zbog vremenskih neprilika ipak je odgođena za ovu subotu.

Očekuje vas sjajan program, predstavit će se svi velikogorički klubovi borilačkih sportova, među kojima su Karate klub Velika Gorica, Judo klub Pinky, Boksački klub Velika Gorica, Taekwondo klub Velika Gorica, Karate klub Centar, Judo klub Kokica, Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, Hrvački klub Velika Gorica 1991...

"U ovim klubovima trenira preko 800 naših mladih sugrađanki i sugrađana, a svi oni u kontinuitetu postižu sjajne rezultate. Izvrstan su promotor i Velike Gorice i Hrvatske. Svih ovih godina Grad ulaže velike napore u razvoj infrastrukture, ali i pokušava povećati izdvajanja za naše klubove, kako bi mogli imati kvalitetne uvjete za trening," poručio je predsjednik organizacijskog odbora Noći borilačkih sportova Ervin Kolarec.

Gradonačelnik Barišić ponovno je istaknuo kako je Velika Gorica grad sporta: "Drago mi je vidjeti ovu djecu sportaše, moramo im uvijek 'biti iza leđa', davati im podršku i tako moraju koračati kroz život. Nezaobilazan dio života mladih je sport, koji jača i tijelo i duh. Velika Gorica je sigurno grad sporta, imamo 60-ak sportskih udruga i svaka od njih daje neku specifičnost životu grada. Svima pokušavamo omogućiti bavljenje sportom, ali i to bi bilo nemoguće bez ovako vrijednih ljudi u klubovima, koji cijeli život daju sportu."

REKREATUR TRAJE DVA DANA

Rekreatur će i ove godine okupiti velik broj predstavnika i članova raznih velikogoričkih klubova i udruga, predstavnika tenisa, odbojke, badmintona, raznih borilačkih sportova, poput krav mage i jiu-jitsua, košarke, australskog nogometa i mnogih drugih...

U sklopu ovogodišnjeg Rekreatura ekskluzivno održati i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u 'street workoutu', odnosno uličnom vježbanju, koje se ove godine održava u Rusiji.

Bit će tu i neizostavni 'šašavi poligon' za najmlađe i one koji se tako osjećaju, a kroz sve aktivnosti vodit će vas stručni treneri i animatori.

Naravno, Rekreatur će imati i humanitarni karakter, a za to će se pobrinuti naše drage 'Buvljakuše', koje će imati svoj kutak.

Plesni dio Rekreatura ne može proći bez Megablasta, a bit će prilike i za paintball te jahanje elektroničkog bika.

Posebnost ovogodišnje izdanja Rekreatura je sudjelovanje Skloništa za životinje Velika Gorica, a bit će moguće i udomiti njihove prekrasne štićenike.

Zanimljivost će biti i biciklistička tura od Siska do Velike Gorice, u organizaciji VG Tur Teama, udruge Cro VG i Zibel Sisak.

Park dr. Franje Tuđmana će i ove godine ponuditi za svakog ponešto, a na vama je da samo dođete i sudjelujete.

Sve aktivnosti su besplatne, a program i u subotu i u nedjelju traje od 9 ujutro do 21 sat navečer.

Rekreatur je projekt nastao iz želje da se pokrene rekreativni i kulturni život u Velikoj Gorici, a kojeg su osmislili u Športsko rekreativnom savezu Velike Gorice i članovi Udruge Motivacija: "Pridružite nam se u dvodnevnom festivalu rekreacije i zabave. Roditelji povedite djecu, djeco povedite roditelje, djedove i bake! Podržite naš projekt, dobro se zabavite i uživajte,"

Za glazbeni dio programa zaduženi su Mel Camino, Ritam ulice, The Professors, Petra i Crijevno pojačalo!

 

Podijeli