Novosti Sport Događanja

Nogometaši Gorice u trenažnom procesu

11.07.2017. / Sportska redakcija

Pod vodstvom novog trenera Deana Klafurića koji se gotovo nakon devet godina vratio u turopoljski nogomet nogometaši Gorice započeli su s pripremama za novu drugoligašku sezonu. Po već uhodanom scenariju prije nego li su igrači i stručni stožer izašli na glavni teren obratio im se predsjednik Nenad Črnko.

U odnosu na prošlu sezonu u klubu su se dogodile velike promjene od onih igrački pa do upravljačkih, jer osim što je klub napustio Miljenko Ćorić velikoj većini prošlogodišnjih igrača klub se sam zahvalio. Lista odlazaka stoga je malo duža; Lovro Juric, Oliver Sumić, Robert Babok, Eduard Husinec, Josip Serdarušić, Marin Matoš, Trojan Maloku, Mario Rašić, Benjamin Tatar, Ivan Prskalo, Petar Banović, Šime Žužul i Luka Smoljo (postoji vjerojatnost da će se vratiti, op.a) više ne stanuju u Velikoj Gorici.

Naglasak se stavlja na domaće igrače

Klub je ovog ljeta odlučio staviti naglasak na igrače iz turopoljskog bazena pa su se u HNK Goricu vratili Matija Dvorneković, Damir Milanović (opravdano propustio jučerašnji trening) i Mario Marina koji se vraća nakon pola godine provedenih u Širokom Brijegu, a novim igračima postali su još Igor Čagalj, Tin Pavličić i Adrian Zenko.

Što se tiče igračkog kadra od prošle sezone u sastavu su ostali pouzdani vratar Kristijan Kahlina, Hrvoje Jančetić, Damir Žutić, Marko Muhar, Dinko Matošević, Ante Radoš, Antonio Krsnik, Luka Sedlaček i Hrvoje Humeljak, iz B momčadi pripremama su priključeni Luka Kelihar, Ivan Krizmanić, Luka Povoljnjak, Petar Čurek, Josip Lučić i Domagoj Desput, a na jučerašnjem treningu bili su još Mateo Velić i Josip Braje.

-Sada imamo spoj mladosti i iskustva i vjerujem kako će se ovi naši mladi igrači dobro uklopiti u taj spoj iskustva. Igračima sam rekao kako oni stvaraju ambiciju nama, a mi sa svoje strane trebamo logistički napraviti sve kako bi oni mogli kvalitetno i dobro igrati jer mišljenja sam kako mi imamo momčad za prvih pet- rekao je predsjednik Nenad Črnko.

Šest pripremnih utakmica

Tijekom šestotjednog pripremnog perioda cjelokupne pripreme momčad će odraditi u Velikoj Gorici. U planu je i odigravanje šest pripremnih utakmica. Prva je na rasporedu 22. srpnja u Vojarni u Jastrebarskom protiv trećeligaša Vinogradara, potom slijede susreti protiv Brežica (29.7.), Dinama II (1. 8.), Zagreba (5.8.), Trnja (datum se još traži), dok je generalka na rasporedu 12. kolovoza u Sisku protiv Segeste.

-Sretan sam što počinjemo trenirati i što počinje moj dio posla. Trenirat ćemo svaki dan, nedjelja je uvijek slobodan dan. Šest utakmica nekome je puno, neko malo, a po mom mišljenju to je dovoljan broj utakmica- o pripremnom periodu će trener Klafurić.

Novu prvenstvenu premijeru redizajnirana HNK Gorica koja će i nadalje svoje utakmice igrati petkom, ima 18. kolovoza kada u Veliku Goricu stiže druga momčad Dinama.

Galerija slika

Nogometaši Gorice u trenažnom procesu Nogometaši Gorice u trenažnom procesu Nogometaši Gorice u trenažnom procesu Nogometaši Gorice u trenažnom procesu Nogometaši Gorice u trenažnom procesu Nogometaši Gorice u trenažnom procesu Nogometaši Gorice u trenažnom procesu Nogometaši Gorice u trenažnom procesu

Podijeli