Novosti Sport Događanja

Nova drugoligaška sezona pokucala je na vrata

18.08.2016. / Nefertum IT
U Plavom salonu s nestrpljenjem se očekuje nova sedma sezona od kako se HNK Gorica nalazi među drugoligašima. Nakon šest tjedana priprema i devet kontrolnih utakmica u kojima je ostvareno pet pobjeda, tri remija i jedan poraz igrače trenera Damira Milinovića sutra očekuje prvenstveni start.

-Svi igrači koji konkuriraju za sastav spremni su i jedva čekaju prvu utakmicu. Vjerujem da ćemo od prve minute sutrašnje utakmice krenuti s dobrim igrama a time i rezultatima- na prvu će trener Damir Milinović.

najava velika.jpg
FOTO: Nikica Topić

Protivnik na otvaranju nove drugoligaške sezone je Lučko, koje se zadnjih sezona pokazalo jako neugodnim za Goričane, pogotovo kada su u pitanju utakmice igrane u Velikoj Gorici.

-Sutra ćemo vidjeti jesmo ili nismo spremni, ja kao trener nadam se da smo spremni, no to ćemo vidjeti na terenu. Lučko je neugodan suparnik koji u Velikoj Gorici igra jako dobro. Najteže je igrati prve utakmice, no ja vjerujem u svoje dečke koji će prikazati dobru igru i uknjižiti pobjedu i prve ovosezonske bodove- o utakmici protiv Lučkog koja se na Radnikovom stadionu igra od 17,30 će trener.

U odnosu na prošlu sezonu klub su napustili Tomislav Mikulić, Luka Perić, Filip Škvorc, te domaće uzdanice Damir Milanović, Igor Hajduk i Vladimir Vinković, dok su novim igračima tijekom ljetnih mjeseci postali; Domagoj Franić, Josip Jurjević, Luka Smoljo, Oliver Sumić, Hrvoje Humeljak, Josip Serdarušić, Trojan Maloku i Marin Pejić. Hoće li novopridošli igrači pokazati pojačanjima ili tek prinovama, pokazat će konačni rezultat. Nakon prošlogodišnjeg četvertog mjesta, i za ovu je sezonu za cilj postavljeno biti u vrhu poretka.

najava velika 1.jpg
FOTO: Nikica Topić

-Želja svih nas u klubu je borba za vrh, no to se ne pita samo nas, nego i druge klubove koji također imaju svoje ciljeve. Naš se zna, to je biti vrhu poretka, a svakako da bi nas na polusezoni obradovao rezultat s kraja sezona. Liga će ove godine biti jako interesantna i izjednačena, jer nema izrazitog favorita i autsajdera. Sve utakmice bit će kako se ono kaže na „nož“- rekao nam je za kraj Milinović.

U odnosu na prošlu sezonu u drugoligaškoj konkurenciji više nema Cibalije koja se vratila u 1. HNL, dok su iz lige ispali Zadar i Segesta koje će zamijeniti Zagreb, Solin i Novigrad koji će po prvi puta zaigrati u 2. HNL.

Podijeli