Novosti Sport Događanja

Nova generacija igrača za uzlet goričkog tenisa

07.11.2017. / Sportska redakcija

Teniski klub iTeam odlučno je krenuo po rezultate po kojima je gorički tenis bio prepoznatljiv u prošlim vremenima. Svoj optimizam temelje na vrlo dobrim rezultatima koje njihovi igrači postižu na najjačim turnirima u hrvatskim okvirima

U Velikoj Gorici ponovno se nakon deset godina stvara jedna dobra generacija mladih tenisača iza kojih su dobri rezultati. Pogotovo se to može reći za Abasa Nazarova koji je osvojio turnir u Koprivnici, čime je ušao među petnaest najboljih u Hrvatskoj do dvanaest godina. Njegov vršnjak, Luka Jurlina, je na turniru u Rapcu, koji spada u najjači rang turnira tog uzrasta, stigao pak do polufinala. Osim njih, tu su i odlične cure predvođene Lucijom Turčić, ali i cijela plejada igrača i igračica od osam i devet godina s kojima predano rade Miha Troha i Ivan Levar.

-Ti igrači i igračice već sada postižu dobre rezultate na turnirima do deset godina. Sve to daje nam optimizam za budućnost- priča glavni trener Teniskog kluba iTeam, Robert Kardum, koji je i tvorac najvećih teniskih uspjeha u Velikoj Gorici, jer je s Teniskim klubom Brcko bio ekipni prvak Hrvatske do 14 godina.

Početak s novim perspektivnim generacijama

Istom se Kardum i njegovi suradnici nadaju i sada kada kreću od nule s novim generacijama koje svakim danom pokazuju sve veći napredak.

-Posvetili smo se upravo podizanju te nove generacije s našim kadrom. Znanje i iskustvo imamo te to moramo iskoristiti- kaže Kardum.

U ozbiljnom natjecateljskom tenisu već sada se nalazi dvadesetak klinaca, dok u školi tenisa ima gotovo stotinu mališana za koje tek sada počinje ona „prava“ teniska sezona, jer zimski period daje kontinuitet rada od šest mjeseci bez prekida.

-Tome se veselimo, iako imamo malih problema zbog samo jednog natkrivenog terena. Međutim, kao i lani, naše ćemo natjecatelje voditi na terene Teniskog centra Princ u Svetoj Klari gdje je pet natkrivenih terena- priča nam Kardum dok čeka da započne s treningom na koji svakim trenutkom pristiže sve više djece.

Uživanje u tenisu

Sve to naznake su kako se tenis definitivno vratio u Veliku Goricu. Iako se i prijašnjih godina radilo, škola tenisa bila je nekako po strani, no sada su sve stvari sjele na svoje mjesto jer uz školu tenisa, tu je i sve masovniji rekreativni tenis, tako da cjelokupni klub diše punim plućima, pogotovo od proljeća do jeseni kada je u punom jeku vanjska sezona te su tereni neprestano puni.

-Iako će se tenis tijekom zime manje igrati, klub će i dalje normalno funkcionirati. Već sada je sve zaživjelo onako kako treba biti- kaže nam Miha Troha.

Dobra i opuštena atmosfera, kažu, najvažnija im je. A baš ona mogla se osjetiti i na završnici Velikogoričke teniske lige, gdje se na terenima odvijala prava borba u kojoj je svatko želio otići do kraja. No, na tronu je mogao biti samo jedan, a ove sezone to je bio Ivan Leskovar.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju VGdanas novina broj 115

Podijeli