Novosti Sport Događanja

Novi spektakl s Dinamom na Gradskom stadionu: Vidimo i ovaj put svoju šansu

17.10.2019. / Damir Žbulj

U petak od 18 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici na rasporedu je novi veliki spektakl s Dinamom! Očekuju se pune tribine, a turopoljski ljubitelji nogometa nadaju se kako bi ovaj put Goričani mogli iznenaditi...

Pet puta je u ove dvije prvoligaške sezone slavio hrvatski prvak, no, možda je baš stigao trenutak za drugačiji ishod, jer će Plavi ipak mislima malo biti i u novom europskom okršaju, koji ih u utorak očekuje kod ukrajinskog Šahtara.

"Rekao bih šesta sreća, jer su nas već pet puta dobili. Ovo je nova utakmica, novo dokazivanje. Krećemo od 0:0, imamo bod u džepu, a nešto smo i pripremili. Vjerujem da ćemo biti na tragu izdanja u posljednjim utakmicama, kad smo izgledali dobro, iako nas nije rezultat mazio. Moramo nastaviti u tom smjeru, za mene je to jako dobro..."

"Poslije Osijeka smo svi imali tri slobodna dana za oporavak, i fizički i psihički. Nakon toga smo napravili mini ciklus priprema, odigrali smo dobru prijateljsku utakmicu sa slovenskim Aluminijem. Bilo je nekih grešaka, ali smo imali dovoljno vremena da ih ispravimo. Spremali smo se za Dinamo kao i za svaku drugu utakmicu i nadam se da ćemo biti na visokoj razini," najavio je trener Sergej Jakirović.

Nema Ljubisavljevića zbog crvenog kartona u Osijeku, Steenvoorden i Mathieu imaju virozu, dok Maslowski ima problema s koljenom još od Osijeka.

"Liga prvaka im odnosi dosta koncentracije i energije. Sigurno im se nije lako prebaciti, ali prošle sezone su imali tu širinu u kadru. Ove imaju već dva poraza, sigurno i u tome gledamo svoju priliku. Druga stvar je što je iza nas reprezentativno okupljanje, a oni su desetak dana bez 80 posto svog kadra. Ciljamo kako u tome vidimo svoju šansu. Dosta će se njih pitati, imaju i individualnu i momčadsku kvalitetu, pokazali su to već milijun puta," dodao je Jakir.

"Sigurno je kako će nas ozbiljno shvatiti, pogotovo nakon Varaždina gdje su prosuli bodove."

Jakirović s optimizmom gleda na novi okršaj s najboljom hrvatskom momčadi: "Svaki puta smo smatrali kako možemo nešto napraviti. Bili smo nekoliko puta blizu. Uvijek se nadamo, sportaši smo i treniramo da bismo nešto napravili. bez obzira s kim igramo, Dinamo respektiramo, poštivamo, ali isto tako treba respektirati sebe i moramo probati ostvariti što bolji rezultat."

Cherif Ndiaye bit će glavna napadačka snaga: "Respektiramo Dinamo, imaju sjajnu momčad. Ove su sezone slavili u Ligi prvaka, puni su samopouzdanja. Pripremali smo se za ovaj dvoboj kao i za svaki drugi, iako svi znamo kako je ovo posebna utakmica. Dat ćemo sve kako bismo pobijedili..."

"Naporno treniram, zasjedno sa suigračima. Napadač sam, moram zabijati golove, ali najvažnije je da momčad pobjeđuje."

U preostalim utakmicama Varaždin u subotu dočekuje Prelecovu Istru 1961, dok Rijeka gostuje u Koprivnici. U nedjelju u Zaprešić dolazi Osijek, a Lokomotiva dočekuje splitski Hajduk.

HT Prva liga:
1. Hajduk 11 +14 23
2. Dinamo 10 +13 22
3. Osijek 11 +7 19
4. Rijeka 10 +7 19
5. Gorica 11 0 15
6. Lokomotiva 11 -1 15
7. Istra 1961 11 -6 10
8. Slaven Belupo 11 -15 10
9. Inter-Zaprešić 11 -8 7
10. Varaždin 11 -11 7

 

Podijeli