Novosti Sport Događanja

Odlaze li Špikić i Čabraja u Dinamo?

20.01.2021. / Damir Žbulj

Pod vodstvom novog trenera Siniše Oreščanina nogometaši Gorice krenuli su u nastavak prvoligaške sezone remijem u Puli, ali su osvojenim bodom dodatno smanjili zaostatak na vrhu za vodećim Dinamom, koji je u prvoj ovogodišnjoj utakmici na Maksimiru poražen od Rijeke. 

Upravo je Dinamo idući suparnik turopoljskom prvoligaša, u subotu od 17.05 sati na Gradskom stadionu.

Aktualni prvak i branitelj naslova neće u Veliku Goricu doći samo probati osvojiti bodove, nego i pokušati angažirati dvojicu mladih i talentiranih nogometaša.

Dario Špikić i Marijan Čabraja mogli bi uskoro postati nogometaši Dinama...

I Špikić i Čabraja već su nosili plavi dres, ali u mlađim dobnim kategorijama.

Čabraja je s nogometom počeo u porečkom Jadranu, a u Goricu stigao u kolovozu 2018. godine iz druge ekipe Dinama te se u prvoj prvoligaškoj sezoni odmah nametnuo kao trajno rješenje na lijevom boku. U međuvremenu je bivši mladi hrvatski reprezentativac za Goricu upisao 77 nastupa, a zabio je tri pogotka i upisao sedam asistencija.

 

Špikić je domaći velikogorički dečko, koji je krenuo na Udarniku, a prošao je sve mlađe dobne kategorije Dinama. Okušao se i u drugoj momčadi Hajduka, no, prije godinu dana vratio se doma i odlučio karijeru graditi u Gorici. Aktualni je U-21 hrvatski reprezentativac, a mladi ofenzivac i opasan krilni igrač je za turopoljskog prvoligaša upisao 30 nastupa, uz dva pogotka i dvije asistencije.

Obojica su važne karike momčadi, ali njihova kumulativna vrijednost prema transfermarktu je gotovo dva milijuna eura i Uprava Gorice sasvim izgledno neće propustiti priliku unovčiti njihov talent.

Ako se transfer u narednim danima realizira i 21-godišnji Špikić i 23-godišnji Čabraja potpisali bi višegodišnje ugovore s Dinamom, ali bi u Gorici ostali na posudbi do kraja sezone.

Naravno, još uvijek najveće zanimanje na nogometnom tržištu vlada za Kristijana Lovrića, koji je trenutno drugi strijelac HT Prve lige s deset golova, jednim manje od Dinamovca Gavranovića. Kako sad stvari stoje, Gorica ga neće pustiti za manje od pet milijuna eura. 

Kapetan Kristijan Kahlina bio je jako blizu transfera u bugarski Ludogorec, međutim, izgleda kako će se on, čim se oporavi od ozljede, vratiti na vrata Gorice.

HT Prva liga:
1. Dinamo 15 +24 33
2. Osijek 16 +9 33
3. Gorica 15 +13 30
4. Rijeka 12 +3 23
5. Hajduk 14 -1 17
6. Slaven Belupo 15 -2 17
7. Šibenik 14 -8 13
8. Lokomotiva 14 -9 12
9. Varaždin 16 -14 12
10. Istra 1961 13 -15 10

 

 

Podijeli