Novosti Sport Događanja

Okršaj kumova: Vidović dočekuje Jakirovića, može li Gorica pokvariti planove Dinamu u borbi za titulu?

12.04.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice vraćaju se u subotu na svoj travnjak, a u goste im dolazi zagrebački Dinamo i bivši trener Sergej Jakirović. Plavi su u borbi za naslov prvaka, a turopoljski prvoligaš pod vodstvom Rajka Vidovića već polako razmišlja o idućoj sezoni...

"Očekuje nas jedna izuzetno jaka utakmica, ali koja je kao i svaka druga, koja donosi tri boda. Jako se spremamo, dobro radimo i veselimo se toj utakmici u s Dinamom. Znamo da je to momčad s jakim individualcima i vrhunskom kvalitetom i da su možda u najbolje vrijeme ušli u top formu, pogotovo nakon dvije pobjede nad Hajdukom i domaće utakmice s Istrom. Baš su u jednom dobrom ritmu, naporno rade i pokazali su to u zadnje tri utakmice. Vjerujem da ćemo biti dobri," istaknuo je novi strateg Gorice, koji je na klupi debitirao pobjedom u Varaždinu, a u prošlom kolu je Gorica osvojila bod na gostovanju kod Lokomotive.

Rajka Vidovića i Sergeja Jakirovića veže i prijateljski i kumski odnos. Naime, Rajko je bio vjenčani kum Jakiru, ali i krizmani kum njegovom sinu Leonu, koji je danas junior Dinama. Upoznali su se njih dvojica još dok su bili igrači Kamen Ingrada, a zajedno su za vrijeme aktivne karijere igrali i u Zagrebu pa kasnije i u veteranima, a ta veza traje i danas, jer obojica s familijama žive u Sesvetama.

"Dinamo i Rijeka bore se za naslov prvaka, njima je svaka utakmica 'finale'. Ali, nema razloga da tako ne gledamo i mi. Još uvijek ima dosta bodova u igri, a i mi se nadamo nečemu. Idemo svaku utakmicu po tri boda, ali jasno je da nam neće biti lako. Oni su favoriti, ali nikome ne dajemo za pravo u Velikoj Gorici da će im biti lako. Sve ćemo napraviti za pozitivan rezultat, ali nakon 90 minuta, kad podvučemo crtu, vidjet ćemo za što to bude dovoljno," dodao je Vidović pa istaknuo:

"Moram biti zadovoljan s ove tri utakmice bez poraza, pogotovo kada znamo u kakvoj smo prije bili negativnoj seriji. Možemo mi bolje, to sigurno i vjerujemo da ćemo u nadolazećem razdoblju rasti i biti sve bolji i bolji."

Posljednjih nekoliko dana s prvom ekipom trenira i talentirani Luka Vrzić, hrvatski U-17 reprezentativac, no, vidjet ćemo koliko je realno da dobije priliku za neke minute baš protiv Dinama. Vidović nema problema s kartonima svojih igrača, svi su na raspolaganju, a upitno je u kakvom su stanju Mrzljak i Matavž nakon nedavnih ozljeda. Vrijeme za povratak Ndockyta u sastav izgleda još nije stiglo.

"Luka već provjeren u svom uzrastu kadeta i juniora. Mislim da put Gorice treba ići u tom smjeru, da se forsiraju mladi igrači i sigurno ćemo im davati priliku. Bit će na njima koliko će to koristiti. Ne smijemo raditi štetu na račun rezultata i takve stvari moramo dobro procijeniti, kada i koliko, a na njima će biti da svaku minutu iskoriste na najbolji mogući način," pojasnio je trener Gorice.

Problema s ozljedom je imao i Nikola Vujnović...

"Malo smo prodisali u zadnje tri utakmice, nakon serije loših rezultata, a u subotu imamo priliku pokazati za što smo sve spremni i da se uključimo u borbu za više pozicije..."

Prisjetio se i zadnjeg domaćeg okršaja s Dinamom, kad je u povijesnom 2:1 slavlju i zabio pogodak!

"Prošla utakmica s Dinamom u Velikoj Gorici budi lijepa sjećanja i trudit ćemo se sasvim sigurno da ponovimo neke stvari i da iskoristimo neke njihove slabosti."

Tko je nabavio ulaznicu, nabavio je, Gradski stadion je rasprodan, a dvoboj Gorice i Dinama na rasporedu je u subotu od 19 sati.

Standings provided by Sofascore

Podijeli