Novosti Sport Događanja

Oproštaj kapetana!

15.06.2018. / Damir Žbulj

Pripreme nogometaša Gorice počinju u petak popodne, a novi prvoligaš još uvijek nema trenera s kojim će krenuti u tu veliku avanturu.

Poznato je samo jedno 'pojačanje' - poljski napadač Lukasz Zwolinski te je sasvim neizvjesno s kakvim će kadrom Gorica na okršaje protiv Dinama, Rijeke, Hajduka, Osijeka...

->> Prvoligaška avantura počinje na Rujevici

Od Velike Gorice su se već oprostili Victor Astafei i Henrik Ojamaa, koji odlazi u poljski klub Miedz Legnica. Luka Smoljo vraća se s posudbe u Lokomotivu, Leon Šipoš u Dinamo, a odlaze i Luka Sedlaček, Antonio Krsnik, Marko Muhar, Petar Klenović i Hrvoje Humeljak, koji je nedavno uspješno sudjelovao u TV projektu Utakmica života.

"Klub se sa svim igračima rastao u pozitivnom tonu i zahvalni smo što su bili dio uspješne sezone i tako unaprijedili razvoj našeg kluba. Svim igračima želimo svjetlu budućnost i puno uspjeha u nastavku karijere," poručili su iz HNK Gorica-

Najzvučniji rastanak je onaj s dosadašnjim kapetanom i ikonom turopoljskog nogometa! 

Hrvoje Jančetić je svoju karijeru zaključio peharom prvaka Druge HNL, a predsjednik Črnko obećao i svečani oproštaj...

"Hrvoje za mene osobno spada u ona imena koja zauvijek ostaju u klupskoj povijesti. Znali smo da ovakvi trenuci kad-tad moraju doći i sretan sam što je naš kapetan završio karijeru u Gorici dignuvši pehar prvaka Druge HNL. Baš taj trenutak je uvjeren sam i nama i njemu postao jedna od važnijih sličica karijere. Ja sam pak u svojstvu predsjednika imao veliku potporu svih ovih godina upravo od njega, a to nam je svima pomoglo da svake godine budemo bolji i to se ne smije zaboraviti. Nakon što se sportaši odlučuju i za definitivni kraj svojih karijera u gradskom sportu uvijek moramo pronalaziti pozicije za ljude poput Hrvoja u trenutku kada oni odluče svoje iskustvo s terena prenositi na neke druge načine mladim sportašima," poručio je čelnik Gorice.

"Ostavio je neizbrisiv trag u klubu i ponosni smo što je osoba poput njega promicala vrijednosti nogometa, sporta i kluba diljem Hrvatske. Kako i dolikuje velikim igračima tako će i naš klub našem kapetanu pripremiti dostojan oproštaj uz revijalnu utakmicu i još mu se jednom zahvaliti na svemu što je napravio za nogomet u našem gradu."

Podijeli