Novosti Sport Događanja

Osnovan Športsko rekreativni savez Velike Gorice

12.10.2016. / Nefertum IT
Uz Zajednicu športskih udruga Grada Velike Gorice te Sportski savez osoba s invaliditetom, u Velikoj Gorici nedavno je osnovan i Športski reakreativni savez. Inicijativu za osnivanje dalo je pet športsko rekreativnih udruga koje su ujedno i osnivači Saveza: Društvo za športsku rekreaciju „KOP TUR“, Krav Maga centar Velika Gorica, Udruga VG TUR TEAM, Športsko rekreativna udruga „Motivacija“ te Društvo za športsku rekreaciju „Zdrav duh“.

Osnivačka skupština Saveza, na kojoj je za predsjednika izabran Domagoj Sučić, dopredsjednika Saša Ribić, a tajnika Mario Oljača, održana je 29. rujna.

REKREACIJA VELIKA.jpg

-Cilj ovog saveza je da okupi Udruge koje se bave rekreativnim sadržajima za građane te da sve naše sugrađane još više potaknemo na rekreaciju. Također, pozvane su i sve druge udruge da se uključe u rad saveza- o razlozima osnivanja će predsjednik Športsko rekreativnog saveza Domagoj Sučić.

Veliku podršku prilikom osnivanja dao im je i Grad Velika Gorica koji također ima velike planove kada je u pitanju daljnji razvoj rekreacije. Sve to sada bi trebalo biti lakše izvedivo uz Športsko rekreativni savez čiji čelni ljudi već sada imaju nekoliko pripremljenih programa kojima će se predstaviti javnosti.

REKREACIJA VELIKA 1.jpg

-Svaka od ovih udruga ima svoj uspješan projekt, a cilj Saveza  je stvaranje zajedničkih projekata koji će što više sugrađana, kako onih najmlađih, tako i najstarijih, pobuditi na sport i druženje. Ambicija je da imamo jedan jak projekt s više građana, nego tri manja koja će imati slabiju posjećenost- kaže nam tajnik Mario Oljača koji zajedno s predsjednikom Sučićem još uvijek ima pune ruke posla kako bi sve stvari sjele na svoje mjesto.

Podijeli