Novosti Sport Događanja

Petar Brcković dobio dres Luke Modrića

27.07.2019. / Damir Žbulj

Mladi Velikogoričanin Petar Brcković bio je jedan od junaka prošlogodišnjeg spektakularnog dočeka nogometnih svjetskih viceprvaka na Trgu bana Jelačića.

Petar se tada pridružio hrvatskim reprezentativcima na pozornici, a imao je priliku i zagrliti svog idola, Luku Modrića.

-->> Uspomena života: Na pozornici s Vatrenima slavio i Petar iz Gorice

Na poziv Marijana Kustića, izvršnog direktora HNS-a, Petar i njegov otac posjetili su ured Hrvatskog nogometnog saveza, gdje je dobio prigodne poklone, uključujući sportsku opremu te dres hrvatske reprezentacije s brojem i imenom kapetana Modrića.

Uz izvršnog direktora, Petra je u Zagrebu ugostio i njegov imenjak - glavni instruktor HNS-a te brončani Vatreni Petar Krpan.

"Dječak Petar Brcković iz Velike Gorice rođen je s Downovim sindromom te je veliki obožavatelj nogometa i Luke Modrića, a fotografije s dočeka na kojima ga grli kapetan Vatrenih obišle su svijet i poslale pozitivnu poruku o važnosti inkluzivnosti u nogometu. Petrova priča s dočeka također se pronašla i u brojnim hrvatskim te inozemnim medijima," prenosi hns-cff.hr.

 

Podijeli