Novosti Sport Događanja

Petar Pavčec slavio na zagrebačkom Grand Prixu, Bačurin za subotu sprema 26. Memorijal Danijel Kalanj

12.12.2022. / Damir Žbulj

Goričanin Petar Pavčec, velika hrvatska boksačka nada iz Velike Mlake, uspješno je nastupio na četvrtom međunarodnom turniru Zagreb Grand Prix.

Pavčec je u sjajnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama Zagrebačkog boksačkog centra na Velesajmu pružio odličan meč te je na kraju slavio protiv srčanog Marka Došena iz Lokomotive, u svojoj kategoriji do 75 kilograma, a uz zlatnu medalju osvojio je i novčanu premiju od 500 eura!

Petar je nedavno nastupio i na velikom borilačkom spektaklu u Beču, pod nazivom Bounce Fight Night. Sjajno je Petar boksao protiv domaćeg borca Marcela Meinla, ali uz završnu sudačku odluku u korist Austrijanca.

Trener Yousefa Hassan iz BK Nokaut bio je jako zadovoljan izvedbama i Pavčeca i njegovog klupskog kolege Andija Idrizija, a u Beču ih je ugostio i naš ugledni poslovni čovjek i boksački djelatnik Iljo Popara, veliki prijatelj hrvatskog boksa i boksača.

Pavčec je u Austriji boksao po IBA pravilima, a njegov meč bio je uvod u profesionalne borbe na Bounce Fight Nightu spektaklu, koji je bio u izravnom prijenosu na austrijskoj nacionalnoj televiziji ÖRF.

Nažalost, njegov brat Lovor Pavčec nije prošli mjesec mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u Španjolskoj, zbog ozljede.

MEMORIJAL DANIJEL KALANJ

Nakon pauze zbog koronavirusa ponovno će se održati Memorijalni turnir Danijel Kalanj, u spomen na prerano i nesretno preminulog mladog goričkog boksača, koji je 1995. godine stradao u tadašnjem Disco clubu Srce. Bio je Bucko tada i aktualni prvak Hrvatske u teškoj kategoriji i hrvatski reprezentativac, a život mu se zaustavio u 25. godini.

Još 2018. godine Memorijal je održan na Betoncu u Cvjetnom naselju, a zadnje izdanje prije korone održano je na Buni, na otvorenome, u blizini obiteljske kuće Ivice i Štefa Bačurina, a sada će se turnir ponovno održati u Velikoj Gorici.

I to u subotu, 17. prosinca, u Gradskoj sportskoj dvorani.

Bit će to prilika da se našoj domaćoj boksačkoj publici predstave mlade nade BK Velika Gorica, a u planu je i pet amaterskih i pet profesionalnih mečeva.

Na 26. izdanju Memorijala Danijel Kalanj boksat će naravno i Ivica Bačurin, a protivnik bi mu, u njegovom trećem povratničkom meču, na šest rundi, trebao biti mladi Demir Gulamić iz susjedne Bosne i Hercegovine, iz Zenice. 

Bačurin se nakon četiri godine pauze borbama vratio upravo u Banovićima, a 20-godišnji Gulamić je u karijeri upisao tri pobjede, šest poraza i dva remija te će biti još jedan protivnik po mjeri, nakon što je 40-godišnji Ivica u listopadu, na spektaklu u Zaboku na kojem je Ivana Habazin osvojila WBC Silver pojas i tako postala prva izazivačica svjetske prvakinje Jessice McCaskill u velter kategorij, upisao svoju 33. pobjedu u profesionalnom ringu nokautiravši Srbina Gorana Sučevića na isteku druge runde.

Za Bačurina su ove povratničke borbe priprema za sve ono što slijedi u idućoj godini, a možda ćemo ga gledati i u novoj bridgerweight kategoriji do 101 kilograma.

Ivica je u svojoj profesionalnoj karijeri ring ulazi čak 48. put i po tome je rekorder među hrvatskim boksačima!

Želimo mu da samo tako nastavi i dalje i da pokaže kako u njegovim rukavicama još uvijek itekako ima 'dinamita'!

 

Galerija slika

Petar Pavčec slavio na zagrebačkom Grand Prixu, Bačurin za subotu sprema 26. Memorijal Danijel Kalanj Petar Pavčec slavio na zagrebačkom Grand Prixu, Bačurin za subotu sprema 26. Memorijal Danijel Kalanj Petar Pavčec slavio na zagrebačkom Grand Prixu, Bačurin za subotu sprema 26. Memorijal Danijel Kalanj Petar Pavčec slavio na zagrebačkom Grand Prixu, Bačurin za subotu sprema 26. Memorijal Danijel Kalanj Petar Pavčec slavio na zagrebačkom Grand Prixu, Bačurin za subotu sprema 26. Memorijal Danijel Kalanj Petar Pavčec slavio na zagrebačkom Grand Prixu, Bačurin za subotu sprema 26. Memorijal Danijel Kalanj

Podijeli