Novosti Sport Događanja

Petra Rakovac izborila 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja!

29.09.2022. / Redakcija

Velikogoričke mažoretkinje sudjelovale su na IV. Svjetskom prvenstvu mažoretkinja, u organizaciji MWF-a (Majorette sport World Federation), 23.-25.9.2022. Prvenstvo se održalo u Ciboni, košarkaškoj dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu, koja je ugostila mažoretkinje iz Europe, Azije i Afrike. Velikogoričke mažoretkinje natjecale su se u 2 dobna uzrasta (kadetkinje i seniorke) te u 8 različitih kategorija. 

Posebno bismo istaknule rezultat Petre Rakovac, seniorke, koja je izborila 1. mjesto u kategoriji solo mace seniori te time Velikogoričkim mažoretkinjama donijela titulu svjetskih prvakinja! U konkurenciji od 16 seniorki, Petra je zablistala tehnikom i pokretom te ostavila trag na plesnom podiju, što je rezultiralo svjetskim zlatom.

Osim zlata, Petra je osvojila diplomu za 5. mjesto u izrazito teškoj kategoriji, Seniori solo 2 štapa. 

Posebno smo ponosni na rezultate naših kadetkinja, koje su na svom prvom svjetskom prvenstvu osvojile diplomu za 5. mjesto u kategoriji Velika formacija štap kadeti. Osim što su dijelile podij i postolje s najboljim mažoret timovima, ovaj sastav kadetkinja probio je led ovom sezonom, sudjelujući na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima. Vjerujemo da im je ovo iskustvo samo poticaj za nastavak rada i truda, a ovo Svjetsko prvenstvo tek početak njihovog daljnjeg predstavljanja Velikogoričkih mažoretkinja i svoga grada, Velike Gorice. 

Kadetkinje, juniorke i seniorke koje su sudjelovale na Svjetskom prvenstvu: Marijeta Cvitan, Magdalena Jelavić, Mihaela Biškupić, Lana Božičević, Mia Božičević, Franka Knežević, Josipa Knežević, Mia Knežević, Bianca Potesak, Tia Gašpert, Nika Turudić Katja Školneković, Marija Školneković, Sita Križetić, Eva Baćurin, Dorotea Hrenković, Ana Lea Odak, Mia Jerković, Lucija Bešlić, Petra Rakovac. 

Upisi u Velikogoričke mažoretkinje još su u tijeku, a sve informacije možete dobiti na brojevima trenerice: 0959011537 ili 0915707709 ili na Facebook stranici Velikogoričkih mažoretkinja.

Galerija slika

Petra Rakovac izborila 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja! Petra Rakovac izborila 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja! Petra Rakovac izborila 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja! Petra Rakovac izborila 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja!

Podijeli