Novosti Sport Događanja

Pobjednički start u Medulinu

17.01.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nastavili su pripreme za nastavak prvoligaške sezone u Medulinu, gdje su i odigrali prvu utakmicu na tradicionalnom Arena Cup turniru.

Jakirovićeva momčad uvjerljivo je svladala srpskog drugoligaša OFK Žarkovo s 4:0 (0:0), uz dva pogotka Cherifa Ndiayea, a dva mladih nogometaša na probi u redovima Gorice.

Odluka je pala u posljednjih pola sata. Prvo je 19-godišnji veznjak Gojko Gadže, koji je na prošao prvi filter trenera Jakirovića, načeo mrežu suparnika. Prednost je povećao Cherif Ndiaye u 78. minuti, a 17-godišnji Albanac Lion Cahani, koji se također dokazao u prvih desetak dana priprema, pogotkom je pokazao kako ima potencijala. Konačni rezultat je pet minuta prije kraja postavio Ndiaye.

U početnoj postavi bili su Kahlina, Periša, Ćelić, Jovičić, Čabraja, Čanađija, Suk, Golubickas, Mathieu, Dvorneković i Zwolinski, dok su u nastavku igrali još i vratar Čović te Krizmanić, Ljubisavljević, Steenvoorden, Musa, Maslowski, Babec, Gadže, Šroler, Cahani i Ndiaye. Hamad, Lovrić i treći vratar Išek nisu igrali u ovom dvoboju, dok je Martin Maloča zbog zdravstvenih problema nije niti doputovao u Istru.

Goričani nastavljaju s pripremama u Medulinu, u ponedjeljak na Arena kupu igraju dvoboj s češkim drugoligašem FC Slavoj Vyšehrad, a 23. siječnja na rasporedu je okršaj s Istrom 1961 Ivana Preleca na Aldo Drosini, uz testnu primjenu VAR tehnologije, koja će se od proljetnog dijela sezone u HT Prvoj ligi koristiti na svim utakmicama.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli