°C 15

Počekal osvojio tri, Martinovićeva dvije medalje

06.07.2018.

Ivana Ćurić

Danas su irskom gradu Athloneu završile 13. Svjetske igre za mlade sportaše s invaliditetom (IWAS), a članovi velikogoričkog Uspona vraćaju se s ukupno pet medalja.

Igre su održane od 30. lipnja, a okupile su 165 sportaša iz 16 zemalja. Hrvatska delegacija bila je najbrojnija s 22 sportaša. Među njima su bili stolnotenisačica Velikogoričkog Uspona Marija Martinović i atletičar Uspona Dominik Počekal.

Marija Martinović je srebrna u pojedinačnoj kategoriji 3.-4. stolnotenisačica izgubivši u finalu od Tajlađanke Springam Panwas s 3:1. U mješovitom paru s Ninom Bašom Marija Martinović osvojila je brončanu medalju izgubivši od Tajlandske ekipe Wawaeni Busree i Sayan Kamon s 2:0.

Počekal je osvojio čak tri medalje i to zlato u koplju s rezultatom 14,61 m, srebro u kugli s 7,30 m i srebro u disku s 26,46m.

Od 2005. kada su u engleskom Stoke Mandevilleu održane prve Igre , gdje je rođen prije 70 godina paraolimpijski pokret, pa sve do Athlonea, IWAS svjetske igre, bile su početak ostvarivanja paraolimpijskih snova mnogim mladim sportašima s invaliditetom. Vjerujemo da će biti tako i sa snovima Marije i Dominika-poručio je Darko Matić, glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.