Novosti Sport Događanja

Počelo je: Dokapetan Gorice odlazi u Azerbajdžan

29.12.2019. / Damir Žbulj

Mario Marina karijeru će nastaviti u redovima azerbajdžanskog Sabaha iz Bakua, iznenađujuća je vijest pred početak prijelaznog roka u ovoj zimskoj pauzi od prvoligaškog nogometa.

Iskusni 30-godišnji beskompromisni vezni igrač je u dva navrata nosi dres Gorice, upisao je ukupno 102 službena nastupa, a svojim prepoznatljivim stilom nogometa dogurao je do statusa klupske legende i titule dokapetana.

Marina je bio izuzetno važna karika momčadi Ivana Preleca koja j osvojila drugoligaški naslov i izborila plasman u hrvatsku elitu, ali je i na prvoligaškim travnjacima, uz veliki rad i upornost, pokazao kako ima potrebnu kvalitetu te je postao standardni prvotimac i nezamjenjiva karika Jakirovićeve ekipe.

"Nažalost, došlo je vrijeme za rastanak, za novu stranicu u mom životu i karijeri. Proveo sam prekrasno razdoblje u HNK Gorici, vrijeme u kojem smo postigli vrhunske rezultate i nadam se da će klub nastaviti ići u tom smjeru. Zahvaljujem svima, apsolutno svakom članu kluba, od predsjednika do čistačica, a najviše hvala mojim suigračima i stručnom stožeru na čelu s trenerom Jakirovićem", rekao je Marina na odlasku iz kluba u kojem je proveo tri i pol sezone u dva mandata.

Prvi put došao je u zimu 2016. godine iz Šibenika, pri čemu se zadržao godinu dana, a vratio se nakon pola sezone provedene u Širokom Brijegu i ostao sve do sada.

Iako je prema neslužbenim informacijama odšteta praktički simboličnih 100 tisuća eura, HNK Gorica i sportski direktor Nikoličius izašli su Mariju u susret te mu omogućili da prihvati 'ponudu koja se ne odbija', da okrene iduću stranicu u karijeri i okuša se u dalekom Azerbajdžanu, gdje će mu trener biti Željko Sopić.

Marina je dao neizmjeran doprinos u razvoju velikogoričkog kluba i zaslužio je u svojim zrelim igračkim godinama napraviti dodatni iskorak, okušati se u novoj sredini i naplatiti svoje igračke kvalitete.

Vrlo je velika vjerojatnost kako ovo neće biti posljednji odlazak iz Gorice ove zime. I dalje je Kristijan Lovrić najvrjedniji i najtraženiji eksponat, najbolji ovogodišnji strijelac i asistent.  U klub su stigle i službene ponude u vrijednosti oko tri milijuna eura, što u ovom trenutku ne zadovoljava klupske apetite. Pokušat će na sjajnom ofenzivcu zaraditi još veći iznos...

Zanimanja ima i za Zwolinskog, Čabraju, Ndiayea...

No, još važnije kako će u HNK Gorica reagirati u dovođenju pojačanja za nastavak sezone, jer cilj je i dalje jasan, ući među pet najboljih i na kraju izboriti plasman u Europu. Drugi dio natjecanja kreće početkom veljače, a okupljanje i start priprema zakazani su za 7. siječnja.

 

 

Podijeli