Novosti Sport Događanja

Počinje 20. Turopoljska liga trčanja

03.04.2023. / Damir Žbulj

U utorak, 4. travnja, kreće nova sezona Turopoljske lige trčanja, koja se tradicionalno održava na pisti ZTC-a

U cilju propagiranja atletskog sporta u turopoljskom kraju Maraton klub Velika Gorica je još 2002 godine pokrenuo 'Kros ligu Velike Gorice', a od 2018. godine se održava pod sadašnjim imenom.

Ovo je dakle ukupno 20. izdanje lige, a sezona je ponovno podijeljena na proljetni i jesenski dio.

Proljetni kreće ovog utorka u 18 sati, a posljednje kolo prije ljetne pauze na rasporedu je 6. lipnja.

Jesenski dio počinje 22. kolovoza i traje do 24. listopada.

"Sistem bodovanja je jednostavan, jer od prvog do četvrtog mjesta u svakoj kategoriji dobije se 100, 95, 92, i 90 bodova, a za svako mjesto niže po jedan bod manje. I proljetni i jesenski dio Turopoljske lige trčanja sastoji se od deset kola, a šest je potrebno za ukupni plasman. Donacija je tri eura a svaki nastup, a za one mlađe od 18 godina nema donacije. Ako se odmah uplati donacija za cijeli proljetni ili jesenski dio, jedno kolo je besplatno. Donacije se inače uplaćuju u gotovini prije svakog kola a potrebno je doći makar pola sata ranije radi registracije i zagrijavanja," javio nam je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić pa dodao:

"U slučaju nemogućnosti trčanja po pisti, trčat će se po obilaznici od 'Jožekove košare' na raskrižju na ulazu u Goricu od strane Siska, što je 100 metara zračne linije od piste pa do raskrižja gdje je Gradska sportska dvorana."

Trkačice i trkači natjecat će se i ove godine u četiri kategorije, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. 'Dječja staza' je duljine pola kilometra, što je četvrtina 'kruga' po pisti. Kratka staza je duljine 3,8 kilometara, a duga 7,6 kilometara. Posebna kategorija je i ona brzog hodanja, duljine jednog 'kruga' po pisti, odnosno 3,8 kilometara.

Na kraju 20. izdanja Turopoljske lige trčanja najbolji u svakoj kategoriji dobit će pehare, a nakon svakog kola TLT-a osigurana je okrjepa pićem i grickalice.

Prošle godine na 'dugoj stazi' najbolji su bili zlatni Josip Martinović, srebrni Bojan Šebrek i brončani Hrvoje Mikulić. Kod djevojaka je ukupnu pobjedu odnijela Jasna Mikulić, ispred Jasminke Zvonar. Na 'kraćoj stazi' je ukupnu pobjedu odnio Mario Marijanović, ispred Želimira Delača i Franje Lončara. Kod žena je ukupnu pobjedu odnijela Anita Sever, srebrna je bila Martine Matezović Biškup,a brončana Lea Sever.

U dječjoj konkurenciji prva je lani bila Tonka Prpa, ispred Roze Biškup i Maje Kovač.

 

 

 

Podijeli