Novosti Sport Događanja

Poljska u mom srcu...

07.06.2018. / Damir Žbulj

Nakon što su u manje od godinu dana dvojica glavnih trenera Gorice 'trbuhom za kruhom' otišla u Varšavu, proradila je ponovno 'poljska veza' i još jedan tamošnji nogometaš stigao je u suprotnom smjeru, u Hrvatsku, u Veliku Goricu.

Michal Maslowski, 28-godišnji ofenzivni veznjak i bivši poljski reprezentativac, već se dokazao u našem gradu, a sad će u svlačionici imati i svog sunarodnjaka, Lukasza Zwolinskog.

Zwolinski je 182 cm visoki napadač, koji bi trebao biti 'pojačanje' Gorice za Prvu HNL. Dolazi iz Ekstraklase, iz prvoligaša Pogon Szczecina, gdje se nije proslavio golovima, jer je 24-godišnjak u 27 nastupa prošle sezone upisao tek jedan pogodak, uz jednu asistenciju.

Lukasz je potpisao ugovor na dvije godine, a sasvim je jasno tko mu je pomogao u odluci: "Na dolazak ga je nagovorio Michal, koji će mu i pomoći oko privikavanja na novu sredinu," rekao je David Przemyslaw Pantak, njihov zajednički menadžer iz F-MG Football Management Group agencije.

F-MG u svojim redovima ima i ofenzivca talijanskog velikana Napolija Arkadiusza Milika, koji na tržištu vrijedi 20 milijuna eura, i ako je Zwolinski i desetinu dobar kao ovaj poljski reprezentativac, u Gorici bi mogli zadovoljno trljati ruke ovom akvizicijom.

Zwolinski je rođen u Szczecinu, gdje je prošao sve dobne kategorije tamošnjeg prvoligaša. Bio je na glasu kao veliki talent poljskog nogometa, no, još uvijek nije niti približno ispunio svoj potencijal. "Gotovo deset godina sam proveo u Pogonu, ovo je moj dom, ali sada je vrijeme za nove izazove. Moram testirati svoje kvalitete u inozemstvu. Hvala svima u klubu, suigračima, trenerima, Upravi i navijačima. Vaša pomoć i podrška bili su mi od velike važnosti," oprostio se Lukasz od svog dosadašnjeg kluba, ali i svoje domovine Poljske.

Već spomenuti Maslowski pa Henrik Ojamaa, Iyayi Belive Atiemwen ostat će i naredne sezone u Gorici. Pokazali su se kao pojačanja za drugoligašku konkurenciju, no, utakmice protiv Dinama, Hajduka, Rijeke, Osijeka i ostalih prvoligaša nešto su sasvim drugo nego one proti Kustošije, Dugopolja ili Varaždina.

Pripreme za novu sezonu počet će jako brzo, već 11. lipnja, a HNK Gorica još uvijek nema trenera s kojim će ući u prvoligašku avanturu.

Sigurno će i naši 'Poljaci' iz varšavske Legije, Dean Klafurić i Ivan Prelec, pomoći svojim savjetima i preporukama oko angažmana novog stratega Gorice, a mogli bi pronaći i još kojeg nogometaša, za kojeg smatraju da će biti pojačanje za ovu momčad. Međutim, u konačnici se ne smije zaboraviti i na 'domaće dečke', koji sigurno imaju svoju kvalitetu, samo trebaju dobiti pravu priliku za dokazivanje na najvećoj sceni hrvatskog klupskog nogometa. (Foto: Instagram)

 

Podijeli