Novosti Sport Događanja

Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici

12.04.2017. / Sportska redakcija

Nogometaši Gorice prosuli su danas u susretu protiv Imotskog dva izuzetno važna boda u borbi za naslov prvaka. Do ovog kola posljednjeplasirani Imotski iznenadio je favoriziranu domaću momčad osvojivši izuzetno važan bod u borbi za očuvanje ligaškog statusa, dok je Gorica gubitkom dva boda prepustila vodeću poziciju Rudešu, koji sada pred njima i Solinom ima bod prednosti.

Konačan rezultat od 2:2 osim gostiju mogao je zadovoljiti i okupljene gledatelje koji su mogli uživati u jako dobroj nogometnoj predstavi. Nogometaši Gorice odigrali su ponajboljih 45 minuta ove sezone i prava je šteta što su na odmor otišli s tek minimalnom prednošću od 1:0 koju im je lijepim pogotkom donio Toni Španja koji je centrašu kapetana Jančetića gostujućem vrataru Gudelju provukao kroz noge.



Krištić u dva navrata poništio Španju

Prije toga Gorica je nanizala pet zrelih prilika pred gostujućim vratima. U dva je navrata zaprijetio Tatar, a opasne udarce uputili su i Španja i Serdarušić, dok je lopta kapetana Jančetića odsjela na vratnici gostujućeg gola.

U nastavak susreta gostujući trener Vjeran Simunić ulazi s dvije zamjene, Begićem i Krištićem koji su donijeli puno opasniji Imotski koji je u 54. minuti iskoristio nesmotrenost domaće obrane te preko Miroslava Krištića koji se našao sam pred vratarom Kahlinom izjednačio. Gosti su do izjednačenja stigli iz svoje prve šanse na utakmici.

Gorica je nakon primljenog pogotka ponovno diktirala stvari na terenu, a inicijativa se isplatila već u 62. minuti kada je Toni Španja odmjerenim udarcem s osamnaest metara uz samu vratnicu ponovno doveo domaću momčad u vodstvo. Međutim, gosti se nisu predali te su samo devet minuta kasnije nakon lijepe akcije koju je pokrenuo Strika došli do izjednačenja koje im je ponovno donio Krištić.

No, tu nije bio kraj drame na Gradskom stadionu, jer u 76. minuti Prskalo je pogodio vratnicu, a do kraja susreta Gorica je zaprijetila preko Španje čiji je udarac otišao preko vratiju, baš kao i onaj Serdarušića za Imotski. Puno galame od strane domaćih igrača i navijača izazvala je situacija iz sudačke nadoknade kada je u gostujućem šesnaestercu srušen Jančetić. No, umjesto na bijelu točku sudac je Jančetiću pokazao drugi žuti karton, zbog čega će gorički kapetan propustiti utakmicu u Lučkom koja je na rasporedu sljedećeg utorka.



2. HNL, 27. KOLO
HNK GORICA – NK IMOTSKI 2:2 (1:0)
STRIJELCI: 1:0 Španja (43), 1:1 Krištić (54), 2:1 Španja (62), 2:2 Krištić (71)
HNK GORICA: Kahlina, Jančetić, Španja, Smoljo, Žutić, Humeljak (od 46. Pejić), Matoš, Tatar, Sedlaček (od 73. Prskalo), J. Serdarušić, Babok. TRENER: Davor Mladina
NK IMOTSKI: Gudelj, Češljar, Grubić, Strika, Landeka, Mandarić, Kuvačić (od 46. Krištić), Bošnjak (od 66. Jeon), A. Serdarušić, Vrgoč, Markotić (od 46. Begić). TRENER: Vjeran Simunić

Galerija slika

Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici Posljednjeplasirani Imotski do boda u Gorici

Podijeli