Novosti Sport Događanja

Povijesno slavlje na Gripama: Gorica srušila Split za polufinale Kupa Kreše Ćosića!

13.02.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice ostvarili su povijesni uspjeh plasmanom na završnice Kupa Kreše Ćosića, a u Splitu su napravili i pravi podvig, svladavši u četvrtfinalu domaćina Final 8 turnira rezultatom 63:71 (25:21, 11:21, 9:14, 18:15).

Ekipa Josipa Sesara ove sezone je svladala Split na svom parketu u domaćem prvenstvu, no, dobiti ovakvog suparnika na legendarnim Gripama u četvrtzavršnici ovog prestižnog natjecanja spektakularan je rezultat.

Goričani su odigrali sjajnu utakmicu i tek su u prvoj dionici bili u zaostatku. U drugoj četvrtini okrenuli su rezultat u svoju koristi, a u trećoj su se othrvali naletu suparnika te su u potpunosti prelomili dvoboj u svoju korist.

Nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu Gorica je imala tek minimalnu prednost, ali ubačajima Mazalina, Vučića, Marka Petrovića, Papca i nezaustavljivog Ivana Majcunića u posljednjih deset minuta ulazi se s 45:56 na semaforu.

Može se reći kako je Sesarova momčad rutinski u posljednjoj dionici čuvala stečenu prednost i apsolutno zasluženo stigla do velikog slavlja!

Majcunić je na kraju stigao do 20 poena, uz šut iz igre fantastičnih 8/11, od čega su bile tri trice iz pet pokušaja. Dvoznamenkasti učinak imao je tek Ivan Papac, koji je zabio deset koševa, no, u listu strijelaca upisali su se svi igrači koji su ušli u igru. Jedino je mladi Ante Jukić odgledao ovu veličanstvenu pobjedu s klupe.

Gorica se sada okreće velikom polufinalu protiv branitelja naslova Cedevite, u četvrtak od 19 sati!

U prvoj poluzavršnici igraju Cibona i Zadar. 

U Kupu su čuda moguća, zašto se ne bismo nadali kako Gorica može namučiti apsolutnog favorita ovog natjecanja. Ove sezone su već dovoljno puta pokazali kako imaju kvalitete i snage za to! 

Split - Gorica 63:71 (25:21, 11:21, 9:14, 18:15)
SPLIT - Dvorana Gripe. Suci Siniša Herceg, Gordan Terlević, Denis Hadžić.
KK Split: Kalajžić 6, Veljačić 20, Rebić 9, Kedžo 3, Gabrić 12, Runjić, Marčinković 3, J. Jukić 4, Vrgoč, Cobbins 6. Trener Vladimir Anzulović.
KK Gorica: A. Jukić, Majcunić 20, Petrović 9, Prgomet 2, Mašić 4, Papac 10, Baković 4, Vučić 7, Mazalin 5, Kapusta 3, Mikšić 7. Trener Josip Sesar.

Podijeli