Novosti Sport Događanja

Povratak kapetana Cekija u svoj grad u dresu PPD Zagreba: Dajem sve od sebe, pokušavam biti što bolji

05.04.2023. / Damir Žbulj

Kao što se moglo i očekivati, PPD Zagreb nije imao nikakvih problema u Velikoj Gorici. Hrvatski prvak je u subotnjem prvenstvenom okršaju slavio je 34:22, ali ponovno je lijepo bilo vidjeti na goričkom parketu i bivšeg najboljeg sportaša našeg grada Davora Ćavara pa nove hrvatske reprezentativce Luku Lovru Klaricu, Paola Kraljevića, a pogotovo Hrvoja Cekovića, klupsku legendu i bivšeg kapetana Gorice, sve njih sada u dresu Zagreba.

Popularni Ceki je maksimalno je profesionalno odradio svoju ulogu u novoj momčadi, dobio je priliku protiv svoje bivše ekipe, a na kraju je njegov trener Slavko Goluža, legenda našeg rukometa, olimpijski i svjetski prvak i bivši kapetan hrvatske reprezentacije, mogao biti zadovoljan.

Razgovarali smo nakon utakmice s Cekovićem, koji je prvo pojasnio cijelu priču oko njegovog odlaska u redove hrvatskog prvaka.

Nije tajna da PPD Zagreb i HRK Gorica jako dobro surađuju.

"Jedno jutro me nazvao Vlado Malbašić i javio da Zagreb ima želju da dođem tamo. Rekao sam sam sebi da idem probati. Čupić je ove sezone imao problema s ozljedom i tražili su neku sigurnost na toj krilnoj poziciji," istaknuo je iskusni 33-godišnji Ceković, koji ima odličnu lijevu ruku i može igrati na obje pozicije na desnoj strani. Zadovoljan je u Zagrebu, a kako i ne bi bio, jer ove sezone napokon ima priliku i osvojiti naslov prvaka i Hrvatski rukometni kup, a to bi bila zaslužena nagrada za sve ono što je dao rukometu.

"Super mi je tamo, jer znam i puno igrača koji su već igrali u Gorici, a ostale sam znao već s terena, jer smo igrali '100 puta' već međusobno. Mislim da sam se brzo uklopio, a na treninzima se vidi kako je to jedna sasvim druga razina. Sve se radi po programu, sve je teže i jače i zahtjevnije, a vidi se ta kvaliteta na kraju i na rezultatu i na utakmicama," dodao je.

Rad s trenerom Nikolićem u posljednjih nekoliko sezona dobro ga je pripremio za sve što ga čeka u nastavku karijere.

"Mislim da je i trener Goluža zadovoljan, iako mi to još nije rekao direktno u lice. Dajem sve od sebe, pokušavam biti što bolji. Šteta što je Zagreb ispao u Ligi prvaka, to bi mi bilo još jedno sjajno iskustvo i prilika."

"Ostajem u Zagrebu do kraja lipnja 'na posudbi', a onda ćemo vidjeti kaj dalje. Ovisno o situaciji možda ću i ostati, ali uvijek se mogu i vratiti u svoju Goricu," iskreno je poručio.

Šteta što je utakmica bila praktički u istom terminu kao i dolazak Dinama u naš grad pa nije bilo i malo više navijača.

"Bilo je malo čudno igrati u ovoj dvorani, protiv svojih bivših suigrača, trenera. U početku me malo i s tribine moja ekipa malo 'zezala', ali dao sam sve od sebe maksimalno, svaki šut sam išao ozbiljno i nije bilo nikakvog popusta. Želja je jedino pobjeda, za koga god igraš..."

"Tako pravi sportaš mora razmišljati i to je jedino ispravno!"

Slavlje gostiju predvodio je upravo Klarica, koji je goričku mrežu zatresao sedam puta, iz osam pokušaja. Ćavar i Ceković postigli su svaki po dva komada, bez promašaja.

Niko Franković je u dresu Gorice postigao pet golova, iz čak 11 pokušaja, dok je pet zabio i Maksimilijan Jurić, ali uz tek jedan promašaj. Kajo Cikatić je precizan bio tri puta, baš kao i Zvonimir Turkalj, koji je sva tri svoja pogotka postigao s linije sedam metara.

"Na početku utakmice je bilo malo smiješno, jer sam u jednom trenutku pomislio da moram krenuti na drugu stranu. No, sjetio sam se da više nisam u Gorici i kasnije više nije bilo nikakvih problema," s velikim i iskrenim osmijehom na licu ispričao nam je Ceki.

Želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha do kraja sezone našem goričkom rukometnom majstoru u dresu PPD Zagreba!

Gorica, s druge strane, svoju borbu za Europu u Ligi za prvaka nastavlja 15. travnja kod našičkog Nexea, ali prije toga će ove srijede od 20 sati, na vrućem gostovanju u Trogiru, pokušati izboriti svoje mjesto na Final 4 završnici Hrvatskog rukometnog kupa.

Neće biti nimalo lagano, pogotovo ako će ponovno nedostajati Jakov Dujić...

Podijeli