Novosti Sport Događanja

Povratak na pobjedničke staze: Udarnice u završnici slomile otpor Trešnjevke, Bernarda Mostarlić predvodila s devet golova

02.04.2023. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika vratile su se na pobjedničke staze u domaćoj utakmici s Trešnjevkom, u 19. kolu 2. HRL Zapad. U dramatičnom i izjednačenom susretu Udarnice su u završnim minutama stigle do 29:25 slavlja...

Igračice pod vodstvom Darija Zrnića puno su bolje otvorile dvoboj, otišle i na četiri pogotka prednost, ali Trešnjevka u finišu prvog dijela hvata priključak, dolazi do izjednačenja pa čak i minimalnog vodstva.

Ipak, Bajkuša i Mostarlić su se pobrinule da se na predah ode s 15:14 za domaće rukometašice.

U nastavku Udarnik diktira ritam, ali bez 'opipljive' razlike na semaforu. Sve do sedam minuta prije kraja dvoboj je praktički u potpunosti izjednačen, ali onda ponovno ključne golove zabijaju Bajkuša i Mostarlić i utakmica je prelomljena...

Nikolina Laco i Anja Haramina su u posljednjoj minuti potvrdile 13. pobjedu u ovoj sjajnoj sezoni.

Bernarda Mostarlić se zaustavila na devet pogodaka, dok su Ela Bajkuša, Magdalena Jurić i Laco dodale po pet komada. Haramina je precizna bila tri puta, a jednom su mrežu suparnica pogađale i Diana Vincek i Nera Butković.

Kod Trešnjevke bolja od ostalih Mirna Vučković s 11 golova.

Udarnice su trenutno na drugom mjestu s 28 bodova i još imaju četiri utakmice do kraja sezone. Moraju još odigrati odgođeni dvoboj s drugom ekipom Lokomotive, dok će u idućem kolu, koje je na rasporedu 15. travnja, gostovati kod neprikosnovenog Rudara u Labinu, vodeće ekipe sa svih 19 pobjeda.

Rukometašice Gorice izgubile su u 21. kolu 3. HRL Središte od Siska s uvjerljivih 33:23. Goričankama je to 11. poraz sezone i trenutno su na devetom mjestu ljestvice sa 17 bodova, dva više od Siska i jedan manje od Trnine i druge ekipe Dugog Sela.

Maja Đuričić i Danijela Mihaljević predvodile su Goricu s po šest golova, dok je prvo ime u gostujućim redovima bila Marija Pelc s 12 zgoditaka. 

Podijeli