Novosti Sport Događanja

PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio

18.05.2017. / Sportska redakcija

Nakon gotovo sedam godina rukometaši PPD Zagreba ponovno su gostovali u Velikoj Gorici. Na tribini Srednjoškolske dvorane doslovno se tražilo mjesto više, jer višestruki prvak Hrvatske i nedjeljni osvajač Kupa ne gostuje svaki dan u našem Gradu.

Uoči utakmice u Velikoj Gorici PPD Zagreb je i po treći puta ove sezone promijenio trenera. Slavka Golužu koji je na klupi bio u posljednjih mjesec dana naslijedio je Kasim Kamenica koji se na klupu kluba vratio nakon 25 godina. Ništa nije bilo prepušteno slučaju te je Zagreb u Veliku Goricu došao u najjačem sastavu, izostao je jedino reprezentativni vratar, Ivan Stevanović. U takvom odnosu snaga bilo je nemoguće tražiti iznenađenje. Povratnički debi Kamenica će tako pamtiti po pobjedi 34:23 čime je zaustavljena gorička nepobjedivost na domaćem terenu koja je trajala više od godinu i pol dana.

-Mislim da mi možemo i moramo puno bolje igrati u svim fazama. Postali smo teretna ekipa koja u defenzivnom dijelu zna što hoće, dok nam je tranzicija i prijenos lopte spor zbog čega ćemo morati dosta raditi na ubrzanju lopte. Mi se moramo dizati iz utakmice u utakmicu i završiti prvenstvo kako dolikuje klubu. Nije važno dobiti samo te utakmice bitno je da ostavimo i dobar dojam- poslije utakmice nam je rekao trener PPD Zagreba, Kasim Kamenica.

Cekovićev cepelin za publiku i umjetnički dojam

Nekako sam dojma kako je Gorica ipak zavrijedila poraz manjom razlikom. No, trema i strah ipak su učinili svoje, jer previše je lopti bačeno u aut ili predano gostima u ruke što su oni znali iskoristiti za lagane pogotke, a uz to promašena su i četiri sedmerca.

-Nismo igrali onako kako smo mogli, malo nam se u napadu skratila ruka, pogotovo mlađim dečkima zbog čega je tu bilo puno neforsiranih grešaka. Dobro smo se držali, čak smo imali šansu na desetak minuta do kraja susreta vratiti se u utakmicu, no promašeni sedmerac i zicer odnijeli su priključak. Sve je to škola odrastanja koja će nam biti veliki plus za sljedeću sezonu- kaže trener Gorice, Hrvoje Pekera.

Ipak, bilo je i dobrih dionica u igri domaćeg sastava. Pogotovo se to odnosi na uvodne minute prvog i drugog dijela kada se Gorica primakla na minus tri (12:15). Uz to, vidjeli smo i nekoliko pojedinačnih bljeskova igrača, Lucijana Bure, vratara Nikole Lončar te najboljeg među njima Hrvoja Cekovića koji je uz pomoć Davora Ćavara arhitekt najboljeg poteza susreta kada je u posljednjim sekundama cepelinom svladao gostujućeg vratara Arijana Jovića za podizanje publike na noge.

Rukomet nikada nije otišao iz Velike Gorice

Osjetila se nakon više godina ponovno pozitivna groznica kada je u pitanju rukomet. Lijepo ispunjena dvorana, navijanje i završni pljesak bili su konačna nagrada za dosadašnju sezonu koja kako god završila već sada ima povijesni rezultat.

-Zadovoljan sam i ponosan, ne samo zbog rezultata nego i zbog funkcioniranja našeg kluba u kojem većinu igrača čine igrači ponikli upravo u našem klubu koji svima mogu biti uzor. Liga za prvaka povijesni je uspjeh našeg kluba čime smo našim sugrađanima omogućili da gledaju naše reprezentativce i PPD Zagreb kojeg smo vratili u Veliku Goricu iz koje rukomet nikad nije otišao- zaključio je ponosni predsjednik Neven Karas.

LIGA ZA PRVAKA, 6. KOLO
HRK GORICA – PPD ZAGREB 23:34 (10:15)
HRK GORICA: Lončar 5 obrana, Ceković 5, Marjanović 33, Laljek 3, Krstanović, Matić 3, Barišić, Nedić, Božiček, Vladušić 1, Dijanić, Ćavar 4, Sladoljev 6 obrana, Goršeta, Bura 4, Buhiniček. TRENER: Hrvoje Pekera
RK PPD ZAGREB: Turčić, Mrakovčić 1, Kontrec 3, Vori, Šebetić 5, Marković 3, Skok 6 obrana, Horvat 4, Šušnja 4, J. Valčić 3, Jotić, T. Valčić, Mandalinić 5, Miklavčić 4, Jović 4 obrane, Pavlović 2. TRENER: Kasim Kamenica

Galerija slika

PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio PPD Zagreb napunio dvoranu i uvjerljivo slavio

Podijeli