Novosti Sport Događanja

Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka

20.04.2017. / Sportska redakcija

Na krilima odlične igre koja ih krasi posljednjih mjeseci, rukometaši Gorice došli su do prve pobjede u Ligi za prvaka. Parket Srednjoškolske dvorane ostao je neosvojiv i za rukometaše Umaga koji su poraženi s 27:24.

Već u prvom dijelu Goričani su na krilima nezaustavljivog Ivana Laljeka koji je u prvih trideset minuta postigao sedam pogodaka nametnuli svoju igru. Gotovo tijekom cijelog prvog dijela domaća je momčad bila u vodstvo, koje su tek nakratko gosti ugrozili izjednačivši u 27. minuti na 12:12. Poslije minimalnog vodstva u prvom dijelu (13:12) Goričani u uvodnim minutama nastavka zahvaljujući odličnim reakcijama obrane i kontrama Davora Ćavara bježe u 37. minuti na plus pet (18:13).

Iako je do kraja susreta ostalo dovoljno vremena za preokret gosti nisu ozbiljnije ugrozili domaće vodstvo. Najbliže su se u 52. minuti približili na minus dva (22:20), no tada na scenu stupa Ivan Matić te s dva uzastopna pogotka ubija svaku nadu gostiju u povoljan rezultat.

Gorička rukometna bajka nastavlja se dalje, a svakom novom utakmicom ispisuju se nove lijepe priče. Osmjeh na licu igrača i stručnog stožera sve govori. Rezultatskog imperativa nema, treba samo uživati i igrati, a svaka pobjeda i osvojeni bod u Ligi za prvaka dodatan je bonus za gorički sastav iza kojeg je već ionako odlična sezona.

-Mi idemo utakmicu po utakmice, sada idemo u Našice na noge NEXE-u da vidimo gdje smo individualno i kao ekipa-kaže trener Hrvoje Pekera.

LIGA ZA PRVAKA, 2. KOLO
HRK GORICA – RK UMAG 27:24 (13:12)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 4, Marjanović 2, Laljek 7, Krstanović 1, Matić 5, Nedić, Božiček, Vladušić, Dijanić, Ćavar 6, Barišić, Sladoljev 10 obrana, Buhiniček 2, Bura, Goršeta.
RK UMAG: Buvinić, Ravnić 9, Sever, Horozović, Lukačec 5, Marić 2, Maršan 3, Milinković 4 obrane, Udovičić, Beliga 2, Slavić 7 obrana, Gorenac, Koler, Sinčić.

Galerija slika

Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka Preko Umaga do prve pobjede u Ligi za prvaka

Podijeli