Novosti Sport Događanja

Prelec napušta Goricu i odlazi kod Klafa u Legiju!

04.06.2018. / Damir Žbulj

Nakon što je varšavska Legija potvrdila kako Dean Klafurić, poslije osvajanja duple krune u Poljskoj, ostaje trener tamošnjih prvaka i pobjednika Kupa, odjeknula je i vijest kako će mu se u stožeru priključiti i Ivan Prelec, koji je Goricu odveo do naslova drugoligaške titule i izravnog plasmana u HT Prvu ligu.

"Kada sam prije šest godina odlazio iz Gorice u Dinamo, nisam ni sanjao da ću se iz Dinama vraćati u Goricu kao seniorski trener i u prvoj sezoni ostvariti plasman u Prvu HNL. Ta spoznaja me čini jako sretnim i ponosnim!"

"Odlučio sam prihvatiti poziv kolege Klafurića da radimo zajedno u poljskoj Legiji. To za mene predstavlja poseban sportski motiv i u tome vidim priliku za novo iskustvo i razvoj. Zajednički rad bila je naša dugogodišnja želja. Na ljeto prošle godine bili smo blizu toga i to baš u Gorici, ali tada se situacija drugačije razvila. Zahvaljujem se svima u Gorici što su imali hrabrosti dati mi priliku i što su vjerovali u mene - predsjedniku, sportskom direktoru i svim ostalim ljudima koji sudjeluju u svakodnevnom životu kluba te navijačima čija nam je podrška uvelike pomogla na našem putu . Posebno se zahvaljujem svom stožeru i svim igračima koji su najzaslužniji za sve što smo postigli. Vjerujem da ovo nije 'zbogom' Gorici, već samo 'doviđenja'," poručio je Prelec na oproštaju od Gorice.

"Klub se želi zahvaliti Ivanu za sve što je učinio ne samo ove sezone, već i godinama prije za razvoj nogometa u Turopolju, a posebno za razvoj našeg kluba. Koliko smo tužni, toliko i smo ponosni što smo jedini hrvatski klub koji je prošle godine plasirao dva trenera iz našeg dvorišta na europsko tržište. Ime novog trenera bit će poznato u sljedećih nekoliko dana," poručili su iz HNK Gorica.

Klafurić je na početku protekle šampionske sezone bio trener Gorice, a dok je odlazio u poljsku Legiju, kao pomoćnik Romea Jozaka, preporučio je Preleca za novog trenera. Sad će obojica velikogoričkih nogometnih stručnjaka imati priliku raditi zajedno!

Klafurić je potpisao ugovor na 12 mjeseci, s opcijom produljenja na još jednu godinu, a službeno predstavljanje bit će u utorak.

"Dean je preuzeo naš klub u jako teškom trenutku i odveo nas je do naslova prvaka i pobjednika poljskog Kupa. Imali smo priliku upoznati njegov stil rada, taktičko znanje. Klafurić već poznaje ekipu i ima jako dobar odnos s igračima. Uvjerio nas je u svoj plan i razvoj kluba. Imali smo nekoliko kandidata, s kojima smo bili u pregovorima, ali nas je Dean na posljednjem sastanku uvjerio kako je on pravo rješenje. Želimo mu puno sreće i uvjeravamo vas kako će imati našu punu podršku u ostvarenju naših ciljeva," naglasio je predsjednik Legije Dariusz Mioduski. 

Podijeli