Novosti Sport Događanja

Prelec prvoligaško 'vatreno krštenje' ima na Poljudu: Želimo ispitati svoje granice

21.07.2019. / Damir Žbulj

Ivan Prelec dočekao je svoju priliku voditi ekipu u elitnom društvu hrvatskog nogometa. Prošle je godine s Goricom osvojio naslov prvaka Druge HNL, uveo je klub iz svog grada među prvoligaše, ali se odlučio za drugi profesionalni put, zajedno s Deanom Klafurićem u Varšavi na klupi poljskog velikana Legije.

-->> Dragovoljci na velikogorički pogon: Klaf, Milka i Čagi vraćaju klub na 'stare staze slave'

Ta avantura nije završila dobro, no, njegov trenerski talent i posvećenost nogometu prepoznala je ovog ljeta Istra 1961 te se odlučila angažirati našeg velikogoričkog stratega da ih mirno vodi kroz HT Prvu ligu, bez turbulencija borbe za opstanak kakvu su Žuto-zeleni prolazili proteklih godina.

Zadatak je itekako težak, poprilično izazovan, no, Prelec već ima dovoljno iskustva da svoju momčad, bez obzira na kadar igrača s kojima trenutno raspolaže, posloži na pravi način i da većini klubova u Prvoj HNL bude izuzetno težak suparnik.

Prvoligaško 'vatreno krštenje' nije mu moglo biti zanimljivije, na užarenom Poljudu kod posrnulog Hajduka, koji je i prije početka domaće sezone uspio ispasti iz Europe od nogometnih 'liliputanaca' s Malte, koji je već promijenio trenera...

Splićani će u nedjelju od 20 sati pokušati 'iskaliti' svoj bijes nevjerojatne blamaže i europskog razočaranja upravo na Puljanima, no, Prelecova družina sigurno će im svim silama pokušati pokvariti planove.

“Postavili smo si cilj i ove sezone želimo rasti iz utakmice u utakmicu. Pred nama je prvo kolo, bavimo se isključivo sobom, želimo ispitati svoje granice i naravno, pružiti maksimum – izvući što povoljniji rezultat”, istaknuo je Prelec u najavi nove sezone.

"Trenerska smjena i dolazak Burića može nam biti i olakotna i otegotna okolnost. Situacija je definitivno neuobičajena, ne znamo što se događa u njihovoj svlačionici. Mogu samo reći kako mi je žao to što se dogodilo Oreščaninu, jer su s njim mislim gradili jednu dobru priču. Vidljiv je bio napredak, momčad Hajduka je dobro izgledala, no, dogodile su se neke stvari koje nisu vezane isključivo za nogomet..."

"Na kraju svega, to su njihovi problemi s kojim se oni moraju nositi. Sigurno je jedino da će svi igrači sada biti izuzetno motivirani da poprave dojam i kako će protiv nas igrati u najjačem mogućem sastavu," svjestan je Prelec, koji je pripremio momčad za ovo teško gostovanje:

"Pokušat ćemo iskoristiti sve njihove nedostatke i umanjiti njihove prednosti koje imaju."

Angažman Velikogoričanina u Puli pohvalio je i prvi vratar Istre 1961, Josip Čondrić...

"Jedva čekamo početak sezone. Atmosfera je dolaskom trenera Preleca izuzetno pozitivna i smatram kako ova sezona može biti puno bolja od prošle!"

Istru u drugom kolu čeka gostovanje u Zaprešiću, prvu domaću utakmicu igra protiv novaka Varaždina, dok se u svoju Veliku Goricu na Gradski stadion Prelec vraća u šestom kolu, krajem kolovoza. 

(Foto: NK Istra 1961)

Podijeli