Novosti Sport Događanja

Prelec zna što ga čeka na Udarniku: Kurilovec je ozbiljna ekipa, pred nama je ozbiljna utakmica

25.09.2019. / Damir Žbulj

Lopta 'neće spavati' ove srijede u Kurilovcu jer u šesnaestini finala Kupa u 'goste' dolaze Ivan Prelec i Damir Grlić Cico sa svojom Istrom 1961.

Lani je na Udarniku igrao Slaven Belupo, a ovogodišnji spektakl za pamćenje uveličat će domaći gorički dečki za kormilom pulskog prvoligaša.

No, daleko od toga kako su Kurilovčani bez izgleda, jer je ekipa Perice Vidaka u posljednjih desetak dana očigledno podignula razinu svoje forme i nakon uvjerljive domaće pobjede nad petrinjskom Mladosti željno iščekuje veliki izazov i okršaj s favoriziranim suparnikom.

Kup je oduvijek bilo natjecanje u kojem su iznenađenja ne samo moguća, nego i česta.

Žuto-zelenima je prioritet prvenstvo, a prema tome i glavnina fokusa je na nedjeljnom gostovanju Hajduka na njihovoj Drosini.

Prelec sasvim sigurno neće podcijeniti Kurilovec, ali je poprilično jasno kako neće sve karte baciti na taj dvoboj. Strateg Istre 1961 u Veliku Goricu dolazi većinom s igračima koji su manje igrali i koju se nedavno oporavili od ozljeda.

"U Puli će ostati Ivančić, koji nema pravo nastupa, Einar, Pavić, Perić-Komšić..."

"Od igrača koji su nastupili protiv Rijeke s nama na udarnik dolaze vratar Čondrić, Bosančić, Grujević, Ćuže, Gržan i Lončar," najavio je Prelec.

Istarski ljubitelji nogometa su Vidakovu momčad upoznali još prošle sezone, u trećeligaškim okršajima s Novigradom i porečkim Jadranom.

"Na neki način Kurilovec je druga momčad Gorice. Svi talentirani, mladi i potentni nogometaši idu tamo igrati, a i stručni stožer je iz Gorice," pojasnio je Prela, koji dobro zna što ga čeka na Udarniku.

Uz puno 'mladih i potentnih' nogometaša svojim iskustvom momčad oplemenjuju igrači poput Mislava Čunčića, koji je branio boje Zagreba, dok je Marin Matoš čak i nosio dres Istre.

"Imaju dobar balans između tih mladih i iskusnih igrača. Barem pet igrača, dok sam ja bio trener Gorice, sad nastupa za Kurilovec. Čunčić i Matoš imaju iskustvo i Prve i Druge lige..."

"Definitivno se radi o jednoj ozbiljnoj ekipi i pred nama je ozbiljna utakmica," bez 'fige u džepu' je naglasio Prelec, koji ovu prepreku mora svladati. Puljani su bez pobjede od početka kolovoza, više od 50 dana, kad su svladali Varaždin.

U posljednjih šest utakmica nisu slavili pa je i Prelec pod određenim pritiskom i imperativom dobre igre i rezultata u Kurilovcu.

-->> Jakirović pamti lijepa vremena sa Zagrebom: Ostale su mi samo pozitivne uspomene

Dvoboj prvog kola Hrvatskog nogometnog kupa na Udarniku se igra od 15.30 sati, a nakon ove utakmice svi turopoljski ljubitelji nogometa mogu se 'preseliti' na velikogorički Gradski stadion, gdje od 18 sati Gorica dočekuje Zagreb, nekad hrvatskog prvaka, a danas ekipu koja životari u četvrtoligaškom društvu.

(Foto: NK Istra 1961)

Podijeli